reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dziewczyny jesli w tym kalkulatorku powrót do pracy wyszło mi 12 listopada do pracy to ten dzis mam byc juz w pracy czy jeszcze on jest wolny bo nie weim a musze dzis podania napisac zeby jutro zawiesc im do pracy :)

reklama
aguska, wg mnie jest to 15 listopad, gdyz 1 i 11 sa dniami wolnymi i ich nie wliczasz
ja bym napisala najpierw o urlop wypoczynkowy w dniach:8.10.2010-10.11.2010 oraz 2 dni opieki w dniach 12 i 15 listopad

Ostatnia edycja:
dziewczyny jesli w tym kalkulatorku powrót do pracy wyszło mi 12 listopada do pracy to ten dzis mam byc juz w pracy czy jeszcze on jest wolny bo nie weim a musze dzis podania napisac zeby jutro zawiesc im do pracy :)

a nie wyszedł ci na 12 października?? moja Agata jest mlodsza od twojego dziecka a ja mam macierzynski do 3 października plus 2 tygodnie to mi wychodzi 17 październik.. to Tobie chyba szybciej??? nie w listopadzie..

tak sobie potem pomyslalam... dobrze Wam.. ja nie mam wypoczynkowego...:(((( dlatego początkowo tego nie bralam u ciebie pod uwagę...

Mam pytania:
1. Co i gdzie trzeba złożyć żeby starać się o wychowawcze płatne???
2. Czy któraś z Was starała się o becikowe ze względu na niskie dochody?? Jeśli tak to jakie papiery się składa i gdzie?? (czy tam gdzie składałam o becikowe ustawowe i samorządowe??)
3. muszę na uczelni przedstawić moje obecne zarobki, czyli muszę przedstawić że pobieram jeszcze macierzyńskie?? Skąd mam takie zaświadczenie wziąść?? Z zus-u?? Ale jak z Zus-u to którego, mojego miejsca zamieszkania czy innego??

reklama
1. w Osrodku Pomocy Spolecznej w miejscu zamieszkania składamy o zasiłek rodzinny i dopiero jak nam przyznaja to skladamy o zasilek wychowawczy ( trzeba dzwonic bo różne OPS wymagaja rozne papierki) okres zasiłkowy wrzesien-sierpien
2.j.w
3. z ZUS z którego dostajesz, najczęściej jest to ZUS w miejscu dzialalnosci firmy

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry