- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
dziewczyny, a co jeśli firma zawiesi teraz swoją działalność??
doszły mnie własnie słuchy, że moja firma chce zawiesić działalność i nie wiem co będzie ze mną..
Jeśli urodzisz dziecko w czasie trwania ubezpieczenia chorobowego zasiłek macierzyński będzie Ci przysługiwał.
N
nataliak
Gość
juz ktoras z dziewczyn miala podobna sytuacje i z tego co pamietam to wyszlo na to ze w przypadku likwidacji firmy zus przejmuje platnosc za l4 i do konca macierzynskiego tez placi kase.
a co jeśli już mi się macierzyński zacznie? to też normalnie zus będzie wypłacał?
Jeśli już nabędziesz prawo do zasiłku to będziesz go miała przez cały okres czyli 20 tygodni przy urodzeniu jednego dziecka plus od tego roku 2 tygodnie dodatkowo (łącznie 22 tygodnie)
Należy pamiętać jedynie aby o te 2 dodatkowe tygodnie napisać pisemko bo one nie są obowiązkowe i można ale nie trzeba z nich korzystać.
Tu coś dla dziewczyn z Warszawy, wrzucam w tym dziale bo dotyczy w sumie urzędu
Noworodki w pajacykach z Chopinem - Życie Warszawy
Ostatnia edycja:
Alis84 a co w takim piśmie powinno być ujęte i gdzie je złożyć?
Tu jest to opisane dokładnie:
Urlop macierzyński od 1 stycznia 2010 r. - jak stosować nowe przepisy - ekspertkadrowy.pl
a jaki konkretnie wniosek to najlepiej u pracodawcy pytać bo nawet nie wiem czy są jakieś wzory obowiązujące odgórnie.
N
nataliak
Gość
Tu coś dla dziewczyn z Warszawy, wrzucam w tym dziale bo dotyczy w sumie urzędu
niestety to tylko dla dzieci rodzicow zameldowanych w warszawie ja jeszcze nie jestem a malz pod warszawa ma meldunek.
juz slyszalam glosy niezadowolenia ze powinien to byc upominek dla wszystkich dzieci ktore sie tu urodzily.
reklama
Nataliak i masz rację to gdzie rodzice zameldowani nie powinno mieć znaczenia, meldując dziecko w Warszawie zyskuje ona nowego mieszkańca i to powinno być wyznacznikiem do prezentu a nie meldunek rodziców
Ania.K znalazłam wzór wniosku o podjęcie pracy w trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego, ale po małych zmianach (wystarczy nie dopisywać już nic po "...proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze...tygodni" oczywiście max. 2 tygodni ) pasuje do wniosku o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego.
http://g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/pliki/120000/i02_2009_212_168_0005_002_120954.jpg
No i na górze w tytule wpisać zamiast tego co jest (Wzór wniosku o podjęcie pracy w trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego) to "Wniosek o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego"
Ania.K znalazłam wzór wniosku o podjęcie pracy w trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego, ale po małych zmianach (wystarczy nie dopisywać już nic po "...proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze...tygodni" oczywiście max. 2 tygodni ) pasuje do wniosku o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego.
http://g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/pliki/120000/i02_2009_212_168_0005_002_120954.jpg
No i na górze w tytule wpisać zamiast tego co jest (Wzór wniosku o podjęcie pracy w trakcie dodatkowego urlopu macierzyńskiego) to "Wniosek o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego"
Ostatnia edycja:
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: