reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
z próbnej przeszłam na roczną i wynagrodz wzrosło o 100 zł i to powinnam zgłosić ale nie pomyslałam nawet że to spowodowało przekroczenie wymaganego progu. Smieszne to bo ja bede musiała oddac mopsowi a mój ex dalej bedzie mi wisiał zaległe alimenty. KOCHAM CIE POLSKO

hmmm u nas - jeśli nie było ani dnia przerwy, a dalej jest ten sam pracodawca tylko umowa została przedłużona - to nie byłoby dokonane przeliczenie - nie ma uzyskania. Odwołuj się do SKO od każdej decyzji jaką dostaniesz z MOPS powołując się na to że masz kontynuację pracy a nie uzyskanie nowego źródła dochodu i nic nie płać dopóki się nie rozstrzygnie.

reklama
hmmm u nas - jeśli nie było ani dnia przerwy, a dalej jest ten sam pracodawca tylko umowa została przedłużona - to nie byłoby dokonane przeliczenie - nie ma uzyskania. Odwołuj się do SKO od każdej decyzji jaką dostaniesz z MOPS powołując się na to że masz kontynuację pracy a nie uzyskanie nowego źródła dochodu i nic nie płać dopóki się nie rozstrzygnie.

myslisz? doszli do tego w postepowaniu admin z urzedu, takie mi pismo wystosowali, że nie wiem czy cokolwiek wskuram

dochodzić sobie mogą nawet i w decyzji - a ostatecznie niech rozstrzyga organ wyższej instancji bo coś mi tu nie gra. Pewnie dostałaś postanowienie o wszczęciu postępowania - na nie nie przysługuje odwołanie, dopiero od decyzji możesz się odwołać. Jak dostaniesz jakąkolwiek decyzję - uchylającą czy zmieniającą to odwołuj się. Załącz do odwołania umowy o pracę - te pierwsze i kontynuację (kopie)i niech SKO jeszcze raz zbada sprawę.

Mam pytanie. Nie mam legitymacji zusu bo od stycznia nie wydają a ja głupia dupa nie sądziłam, że.. kiedyś mi się to przyda. :confused2:W takim stopniu. Jaki dowód, że odpłacam składki zus będę musiała przedstawić w szpitalu?

jeśli jesteś na etacie to druk RMUA z kadr ( ewentualnie jeśli dostajesz pasek to tez może być)

dostałam w koncu pieniądze z zusu HURA!!!
i to za 2 miesiące:-)
no teraZ to mogę poszaleć:-D

Dziewczyny, słyszałam że można internet odliczyć sobie od podatku. Słyszałyście coś o tym? Na jakich zasadach to się odbywa? Jak wpisuję w wyszukiwarkę to mi wyskakują fora na których inni o to samo pytają:confused: A odpowiedzi niet:sorry:

Dziewczyny, słyszałam że można internet odliczyć sobie od podatku. Słyszałyście coś o tym? Na jakich zasadach to się odbywa? Jak wpisuję w wyszukiwarkę to mi wyskakują fora na których inni o to samo pytają:confused: A odpowiedzi niet:sorry:

moj malz wie jak to zrobic i bedzie mnie rozliczal. jesli to nie jest na juz natychmiast to przypomnij sie po weekendzie to wszystko wyjasnie ok?

reklama
faktury nie sa potrzebne, wystarczy podac kwote a jesli us bedzie chcial potwierdzenie to operator ma wtedy obowiazek wystawic stosowny dokument.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry