reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
z próbnej przeszłam na roczną i wynagrodz wzrosło o 100 zł i to powinnam zgłosić ale nie pomyslałam nawet że to spowodowało przekroczenie wymaganego progu. Smieszne to bo ja bede musiała oddac mopsowi a mój ex dalej bedzie mi wisiał zaległe alimenty. KOCHAM CIE POLSKO

hmmm u nas - jeśli nie było ani dnia przerwy, a dalej jest ten sam pracodawca tylko umowa została przedłużona - to nie byłoby dokonane przeliczenie - nie ma uzyskania. Odwołuj się do SKO od każdej decyzji jaką dostaniesz z MOPS powołując się na to że masz kontynuację pracy a nie uzyskanie nowego źródła dochodu i nic nie płać dopóki się nie rozstrzygnie.

reklama
hmmm u nas - jeśli nie było ani dnia przerwy, a dalej jest ten sam pracodawca tylko umowa została przedłużona - to nie byłoby dokonane przeliczenie - nie ma uzyskania. Odwołuj się do SKO od każdej decyzji jaką dostaniesz z MOPS powołując się na to że masz kontynuację pracy a nie uzyskanie nowego źródła dochodu i nic nie płać dopóki się nie rozstrzygnie.

myslisz? doszli do tego w postepowaniu admin z urzedu, takie mi pismo wystosowali, że nie wiem czy cokolwiek wskuram

dochodzić sobie mogą nawet i w decyzji - a ostatecznie niech rozstrzyga organ wyższej instancji bo coś mi tu nie gra. Pewnie dostałaś postanowienie o wszczęciu postępowania - na nie nie przysługuje odwołanie, dopiero od decyzji możesz się odwołać. Jak dostaniesz jakąkolwiek decyzję - uchylającą czy zmieniającą to odwołuj się. Załącz do odwołania umowy o pracę - te pierwsze i kontynuację (kopie)i niech SKO jeszcze raz zbada sprawę.

Mam pytanie. Nie mam legitymacji zusu bo od stycznia nie wydają a ja głupia dupa nie sądziłam, że.. kiedyś mi się to przyda. :confused2:W takim stopniu. Jaki dowód, że odpłacam składki zus będę musiała przedstawić w szpitalu?

jeśli jesteś na etacie to druk RMUA z kadr ( ewentualnie jeśli dostajesz pasek to tez może być)

dostałam w koncu pieniądze z zusu HURA!!!
i to za 2 miesiące:-)
no teraZ to mogę poszaleć:-D

Dziewczyny, słyszałam że można internet odliczyć sobie od podatku. Słyszałyście coś o tym? Na jakich zasadach to się odbywa? Jak wpisuję w wyszukiwarkę to mi wyskakują fora na których inni o to samo pytają:confused: A odpowiedzi niet:sorry:

Dziewczyny, słyszałam że można internet odliczyć sobie od podatku. Słyszałyście coś o tym? Na jakich zasadach to się odbywa? Jak wpisuję w wyszukiwarkę to mi wyskakują fora na których inni o to samo pytają:confused: A odpowiedzi niet:sorry:

moj malz wie jak to zrobic i bedzie mnie rozliczal. jesli to nie jest na juz natychmiast to przypomnij sie po weekendzie to wszystko wyjasnie ok?

reklama
faktury nie sa potrzebne, wystarczy podac kwote a jesli us bedzie chcial potwierdzenie to operator ma wtedy obowiazek wystawic stosowny dokument.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry