reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
nie wiem, ale mój pracodawca odsyła do ZUSu zieloną, najważniejsze że wszystkie moje zwolnienia wpłynęły do ZUSu, dziś napisałam pismo i zaniosłam, zobaczymy co dalej.....

witam, zwolnienie mam, więc jest ok, ale nie obeszło się bez złości.
bo nie wziełam tej kopii ze złą datą i nie chciały mi wypiać, po mimo ze tłumaczyłam, że ponad 100 km przyjechałam, w końcu powiedziałam, ze im wyślę jutro to co mam i będą mieli- a po co im to nie mam pojecia...
ale najważniejsze, że mam :-)

aga aby anulować zwolnienie, muszą mieć wszystkie kopie, to jest druk ścisłego zarachowania ( zobacz ze każde zwolnienie ma swój nr)

A JA NAPISZE KU PRZESTRODZE............
Od stycznia 09 przyznano mi alimenty z funduszu w kwietniu zmieniła mi sie umowa i tym samym podwyzszył dochód i........nie pomyslałam wogóle o tym, tyle sie wtedy działa\o, a teraz bede musiała oddac alimenty za 6 miesiecy bo były!bezprawnie pobrane! ......ciśnienie mam chyba maxymalne............i mysląc o tym wszystkim faktycznie moja wina ...........CHOLERA!
zamiast inwestować w wózek będe musiała 2400 oddac......

dziewczyny może któraś coś wie.....
zwolnienie lekarskie z listopada, a pieniądze z zusu przychodzą 24-ego lutego,
czy można wystapić do zusu o odsetki ustawowe, czy zus ma jakiś ustawowy termin do wypłaty?

dziewczyny może któraś coś wie.....
zwolnienie lekarskie z listopada, a pieniądze z zusu przychodzą 24-ego lutego,
czy można wystapić do zusu o odsetki ustawowe, czy zus ma jakiś ustawowy termin do wypłaty?
tak, zus ma obowiązek wypłacic kasę w ciągu 30 dni od dostarczenia im wszytskich dokumentów. Sami powinni Ci wypłacic odsetki, ale to są grosze. Któraś z dziewczyn dostała bodajże 1,77 zł:no:
A Ty bali nie na spotkaniu krakowskim??

tak, zus ma obowiązek wypłacic kasę w ciągu 30 dni od dostarczenia im wszytskich dokumentów. Sami powinni Ci wypłacic odsetki, ale to są grosze. Któraś z dziewczyn dostała bodajże 1,77 zł:no:
A Ty bali nie na spotkaniu krakowskim??
grosze, ale niech wiedzą - że tylko oni pilnują co do dnia, a sami to już mogą jak im się podoba
Aldonka nie mogła, a mi się samej nie chciało tłuc do Krakowa, jeszcze całą noc się wierciłam z boku na bok, mój w Warszawie to nie miał mnie kto grzać

A JA NAPISZE KU PRZESTRODZE............
Od stycznia 09 przyznano mi alimenty z funduszu w kwietniu zmieniła mi sie umowa i tym samym podwyzszył dochód i........nie pomyslałam wogóle o tym, tyle sie wtedy działa\o, a teraz bede musiała oddac alimenty za 6 miesiecy bo były!bezprawnie pobrane! ......ciśnienie mam chyba maxymalne............i mysląc o tym wszystkim faktycznie moja wina ...........CHOLERA!
zamiast inwestować w wózek będe musiała 2400 oddac......

a ta umowa to w jaki sposób się zmieniła? Wygasła jedna, była przerwa i podpisałas nową? Bo zmiana warunków umowy - typu podwyżka - nie jest uzyskaniem dochodu.

reklama
a ta umowa to w jaki sposób się zmieniła? Wygasła jedna, była przerwa i podpisałas nową? Bo zmiana warunków umowy - typu podwyżka - nie jest uzyskaniem dochodu.

z próbnej przeszłam na roczną i wynagrodz wzrosło o 100 zł i to powinnam zgłosić ale nie pomyslałam nawet że to spowodowało przekroczenie wymaganego progu. Smieszne to bo ja bede musiała oddac mopsowi a mój ex dalej bedzie mi wisiał zaległe alimenty. KOCHAM CIE POLSKO

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry