reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
tak, wypłacają po, ta ja mam przechorowane kilka zwolnień( pierwsze kończyło się 30.11) a kasy nie ma :wściekła/y:

reklama
dowiedzialam sie ostatnio ze zgodnie z przepisami powinni wyplacac dopiero po 'przechorowanym' zwolnieniu.
najpierw babka powiedziała, ze to co mi w styczniu wypłacili to było do 10 grudnia.
a potem moje zwolnienia były:
23.12-6.01
6.01-14.01
14.01-11.02
11.02-19.02
więc mogli też wcześniej wypłacić:wściekła/y:
jedynie co mi powiedziała ta baba z zusu to to ze oni mają 30 dni na wypłacenie pieniędzy

aga dziwne masz te zwolnienia. Dlaczego takie krótkie?? Może poproś lekarza, żeby wystawiał od razu na 29 albo 30 dni i wtedy nie będzie problemu, bo oni nie mogą 2 razy w jednym miesiącu wypłacic, a Ty masz co 2 tygodnie, to czekają aż zbiorą się 2 zwolnienie i wtedy dopiero płacą. Ja zawsze dostaję na 29 albo 30 dni.

aga dziwne masz te zwolnienia. Dlaczego takie krótkie?? Może poproś lekarza, żeby wystawiał od razu na 29 albo 30 dni i wtedy nie będzie problemu, bo oni nie mogą 2 razy w jednym miesiącu wypłacic, a Ty masz co 2 tygodnie, to czekają aż zbiorą się 2 zwolnienie i wtedy dopiero płacą. Ja zawsze dostaję na 29 albo 30 dni.
bo lekarze boją się kontroli. daje mi tak zwolnienia jak mnie widuje. np. wizyta, potem 2 tyg. poźniej szpital, wtedy w szpitalu mi piszą, że leżałam tam i jest jakby wiadrygodniej .
raz się tylko zdarzyło, że na 28 dni mi wypisał.
krewetka no odsetki 1, 70 :-D:wściekła/y:

Rzeczywiście Aga króciutkie masz te zwolnienia, ja w piątek dostanę do dnia porodu więc problem z głowy....

Rzeczywiście Aga króciutkie masz te zwolnienia, ja w piątek dostanę do dnia porodu więc problem z głowy....
jak to do dnia porodu:szok::szok::szok:
zwolnienie nie może byc dłuższe niż 30 dni. No chyba, że masz jakąś inną sytuację.
Aga ale w ogóle nie rozumiem. Czego się boją? Przecież jesteś w ciąży i możesz byc 270 dni na zwolnieniu właśnie z powodu ciąży. Ja co prawda mam od endo, bo leczę tarczycę, ale z tego co wiem, to gin wypisuje normalnie na 30 dni. I jeszcze masz wizyty co 2 tyg:szok:odnie, kombinuje ten Twój gin...

Estragon może być dłuższe i nie ma w tym nic dziwnego... koleżanka z pracy ma rodzić 4 tygodnie przedemną i juz w grudniu dostała do dnia porodu... zus normalnie przyjął i nie ma żadnych problemów z tym związanych
zresztą u nas po 5 miesiącu ciąży jest to szeroko praktykowane

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry