- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
najpierw babka powiedziała, ze to co mi w styczniu wypłacili to było do 10 grudnia.dowiedzialam sie ostatnio ze zgodnie z przepisami powinni wyplacac dopiero po 'przechorowanym' zwolnieniu.
a potem moje zwolnienia były:
23.12-6.01
6.01-14.01
14.01-11.02
11.02-19.02
więc mogli też wcześniej wypłacić
jedynie co mi powiedziała ta baba z zusu to to ze oni mają 30 dni na wypłacenie pieniędzy
estragon
mamusia synusia:P
aga dziwne masz te zwolnienia. Dlaczego takie krótkie?? Może poproś lekarza, żeby wystawiał od razu na 29 albo 30 dni i wtedy nie będzie problemu, bo oni nie mogą 2 razy w jednym miesiącu wypłacic, a Ty masz co 2 tygodnie, to czekają aż zbiorą się 2 zwolnienie i wtedy dopiero płacą. Ja zawsze dostaję na 29 albo 30 dni.
bo lekarze boją się kontroli. daje mi tak zwolnienia jak mnie widuje. np. wizyta, potem 2 tyg. poźniej szpital, wtedy w szpitalu mi piszą, że leżałam tam i jest jakby wiadrygodniej .aga dziwne masz te zwolnienia. Dlaczego takie krótkie?? Może poproś lekarza, żeby wystawiał od razu na 29 albo 30 dni i wtedy nie będzie problemu, bo oni nie mogą 2 razy w jednym miesiącu wypłacic, a Ty masz co 2 tygodnie, to czekają aż zbiorą się 2 zwolnienie i wtedy dopiero płacą. Ja zawsze dostaję na 29 albo 30 dni.
raz się tylko zdarzyło, że na 28 dni mi wypisał.
krewetka no odsetki 1, 70
estragon
mamusia synusia:P
jak to do dnia poroduRzeczywiście Aga króciutkie masz te zwolnienia, ja w piątek dostanę do dnia porodu więc problem z głowy....
zwolnienie nie może byc dłuższe niż 30 dni. No chyba, że masz jakąś inną sytuację.
Aga ale w ogóle nie rozumiem. Czego się boją? Przecież jesteś w ciąży i możesz byc 270 dni na zwolnieniu właśnie z powodu ciąży. Ja co prawda mam od endo, bo leczę tarczycę, ale z tego co wiem, to gin wypisuje normalnie na 30 dni. I jeszcze masz wizyty co 2 tygodnie, kombinuje ten Twój gin...
Estragon może być dłuższe i nie ma w tym nic dziwnego... koleżanka z pracy ma rodzić 4 tygodnie przedemną i juz w grudniu dostała do dnia porodu... zus normalnie przyjął i nie ma żadnych problemów z tym związanych
zresztą u nas po 5 miesiącu ciąży jest to szeroko praktykowane
zresztą u nas po 5 miesiącu ciąży jest to szeroko praktykowane
reklama
awru
Fanka BB :)
im częstsze wizyty tym więcej kaski wydajeszI jeszcze masz wizyty co 2 tygodnie, kombinuje ten Twój gin...
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: