reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

porady prawne i sprawy urzędowe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jest tak jak napisała magda - ale ZUS chyba jednak wie że on powinien opłacać składki za Ciebie skoro wysłał pismo. Poza tym może już został wyrównany ten dług. Ja bym najpierw sprawdziła w ZUSie czy zaległości zostały uregulowane - przejdź się tam któregoś dnia, zobacz na tym piśmie jaka komórka ZUSu to wysłała i tam się udaj. Jak się okaże że nie płaci to zadzwoń do niego i napomnij - powiedz że będziesz miała kłopoty z macierzyńskim i na 100% z wychowawczym, że ZUS już Ci wysyła jakies pisma itp. - na spokojnie bo w końcu to pracodawca ;-). Jak nie da nic rozmowa to wtedy wejdź z procedurą jak opisała magda. Ale sprawę trzeba dopilnować bo potem możesz zostac bez żadnych swoich dochodów przez jakiś czas zanim się to powyjaśnia.

reklama
tylko co ja na to mogę? :-( skoro on nie płaci, co mnie też zdziwiło, bo wziął dziewczynę na zastępstwo, ciekawe czy jej składki płaci...

Dziewczyny ja kiedys na poczatku pisalamWam o mojej wygranej z ZUS-em - co prawda trwało to w sadach 3 lata - ale jednak...

Pracodawca nie odprowadzał składek- co bylo w jego obowiazku, a ja mialam umowe o pracę... Zus odmowil wypłaty świadczen, ale Sąd mu nakazał...

to nie jest wina pracownika, ze pracodawca nie wywiazuje sie ze swoich obowiazków w stusunku do panstwa, Zusu, urzedu skarbowego, etc

Obowiazkiem pracownika jest swiadczyc prace zgodnie z umową...

tylko ze potem z tymi zasrancami trzeba sie nawalczyc... i udowodnic sadownie najczesciej ze nie jest sie słoniem

NARESZCIE dowiedziałam się co z moją grudnową wypłatą z ZSU-u....okazało się że wstrzymali wypłaty chorobowe z powodu braku pieniędzy i dostane je dopiero połową stycznia z odsetakmi...SZOK:wściekła/y::szok:

Ja od listopada naleze pod ZUS i jeszcze nic nie dostałam:wściekła/y:
Obiecana kasa na dziś ale póki co konto puste:wściekła/y:

Ja czekałam bardzo długo...ale dziś postanowiłam zadzwonić bo cały miesiąc ani grosza:szok: Ale już się uspokoilam bo za dwa tyg. powinny pieniążki u mnie być:-)

Ja czekałam bardzo długo...ale dziś postanowiłam zadzwonić bo cały miesiąc ani grosza:szok: Ale już się uspokoilam bo za dwa tyg. powinny pieniążki u mnie być:-)

ja już dzwoniłam ze dwa razy ale za każdym razem pani mówi że właśnie nalicza i dziś już miały być na bank:wściekła/y: już 2 miesiące ani grosza nie dostałam:-(

asieek oj współczuję wiem jak to jest nie mieć kasy :-(
ale za to jak przyjdą, to zaszalejesz ;-)

W końcu się doczekałam ale dostałam tylko z samej podstawy bez premii:wściekła/y:
Normalnie ile to się z nimi trzeba naużerać :-(

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry