- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
wiolan
PODWÓJNA MAMA
z akażdy dzien zwolnienia L4 (a opieka nad Tobą jest wlasnie na L4) bez wzgledu na to jaki to dzieńdziewczyny jak to jest z opieka nad zona tzn jak pojde jutro do lekarza i dostanie Grzesiek opieke nade mna np od jutra do wtorku to czy sobota i niedziela też nam za week. zaplaci zus?
nie ma juz L4 to jest ZLA ;P
wiolan
PODWÓJNA MAMA
nie ma juz L4 to jest ZLA ;P
u nas w przychodni wypisują na takich specjalnych drukach zielonych.. nie wiem jak to sie nazywa... może i ZLA
tak, ale tylko w kadrach, dla ludzi nadal to jest L4nie ma juz L4 to jest ZLA ;P
tak, ale tylko w kadrach, dla ludzi nadal to jest L4
w sumie tak
wiolan
PODWÓJNA MAMA
hi hi.. ciesze sie ze naleze jednak do ludzi ;-);-);-)
hi hi.. ciesze sie ze naleze jednak do ludzi ;-);-);-)
wymądrzałam się i mam co chciałam... zostałam perfidnie styrana ;P
wiolan
PODWÓJNA MAMA
wymądrzałam się i mam co chciałam... zostałam perfidnie styrana ;P
aj tam, aj tam....
reklama
Frigga
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny
Daawno nie udzialałam sie na forum,ale mam do Was pytanie..Otóż chciałabym zatrudnic moja mame do opieki nad Zosia i teraz ta ustawa gwarantuje,ze ZUS pokrywa jej składki emerytalne,rentowe,wypadkowe i ubezpieczenie.Oczywiście wynagrodzenie nie będzie wyższe niz minimalne.Czyli ja płace babci-niani tylko pensje tak? A co z podatkiem? opłacam jej czy niania sama go płaci?
Może wiecie dokładnie jak to jest z tymi składkami,podatkami itp.??
aaa i jeszcze pytanie czy musze ja zatrudnic na cały etat czy moze byc np 1/4 etatu?
Daawno nie udzialałam sie na forum,ale mam do Was pytanie..Otóż chciałabym zatrudnic moja mame do opieki nad Zosia i teraz ta ustawa gwarantuje,ze ZUS pokrywa jej składki emerytalne,rentowe,wypadkowe i ubezpieczenie.Oczywiście wynagrodzenie nie będzie wyższe niz minimalne.Czyli ja płace babci-niani tylko pensje tak? A co z podatkiem? opłacam jej czy niania sama go płaci?
Może wiecie dokładnie jak to jest z tymi składkami,podatkami itp.??
aaa i jeszcze pytanie czy musze ja zatrudnic na cały etat czy moze byc np 1/4 etatu?
Ostatnia edycja:
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: