reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Lilla ja Ci dam na każdy temat;-):-D
Makota na tym zdjęciu prawie nic ie widać. Lilla jak skóra Zolki? Batusia ojoj ja bym tylko nawilżała czymś mocno i niech pediatra dalej interweniuje.

reklama
Jak widać na zdjeciach krostki sa między kącikiem oka, a uchem. Raczej sa widoczne pod światło, nie odznaczają się zbyt od koloru skóry.

Załączniki

• 1414670415551.jpg
    1414670415551.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 55
  • 1414670463454.jpg
    1414670463454.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 51
Lilla, teraz zobaczylam dopiero Twoj post. Laura tez ma czasem taka kaszke, ale mnie sie wydaje, ze to my cos zjadlysmy. Choc nie dam sobie uciac reki, bo ja swiezynka jestem w tych sprawach:)

Mój tez ma równe krostki i kaszki co sajki czas, ale znika i pojawia sie nowe. póki nie ma nic więcej to nie przejmuje sie tym bardziej.

Batusia ja walczę z ciemieniuchą chyba ze 3 tyg... trochę zejdzie potem znowu wyłazi. cały czas natłuszczam - i tak samo mówił mój pediatra. cały czas ma posmarowana główkę oliwką, smaruje pare razy dziennie. wyczesywałam ale przestało schodzić więc zainwestowałam: spray na ciemieniuchę - nie działa!! olejuszka 36zł - lepsza. kupiłam plyn do kąpieli na ciemieniuszke ziaji - 8zł -masowac przy kapieli 1-2minuty. potem wytrzeć i wyczesać schodzi sporo ale wyłazi znów. mam nadzieję że nie długo będzie lepiej... problem jest taki, że mały drapie głowę, zdrapuje trochę i robią się ranki..masakra. dzis sie bardzo denerwował i mocno podrapał główkę............

teraz zauważyłam że na udkach i łydkach na takie szorstkie miejsca - jakby bardzo wysuszona skórka. smaruje mleczkiem do ciała dla bobasów - ma któras coś takiego u szkrabka?? nie wiem co to może być. nie jest czerwone.

Kum, mój też tak miał. Pijesz kawę? Mój pediatra zasugerował, że to od tego i odkąd odstawiłam całkowicie kawę zaczyna Mu się polepszać.

Nie mowcie, ze to od kawy... Adas tez ma suche placki na nozkach, ale z niczym tego nie wiazalam... Emolient nie pomaga - uzywamy do kazdej kapieli

Ja się chyba tu nie powinnam wypowiadać, żeby nie siać paniki, ale u nas Azs zaczął się intensywną ciemieniuchą, która nie chciała zejść. No i suche placki w okolicach kolan, łokci, na które nie działa Oilatum to też objaw.
Ale póki nie ma innych objawów nie ma po panikować.
Nawilżenie to podstawa, nawet Pierdyliard razy dziennie:thumbup:

reklama
Tusiaczek dobrze mówi ŁZS też może się zacząć ciemieniuchą. Jak jest mega nasilona i dziecko to drapie, to warto iść do dermatologa. Sucha skóra w zgięciach kolan i łokci, to AZS, uczulenie na białko kurze często objawia się łuszczącą skórą za uszami. Placki na buzi to AZS. AZS jest często wywołany skazą białkową. Tyle wiem:-p

Do góry