reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
Właśnie nie wiadomo :-)

Wiadomo wiadomo, katarek plus się rozbiera na więcej części i łatwiej go umyć;-)

ZNIECZULENIE: Jeśli to znieczulenie dla KP/ ciężarnych to można karmić od razu. Nic się nie wylewa, znieczulenie zostanie zmetabolizowane i tyle, w mleku go nie będzie

CZAS INHALACJI: Do tej pory, aż będzie płyn w nebulizatorze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Elifit, trochę za późno,ale odpowiem w kwestii znieczulenia.
To które najszybciej się metabolizuje , spada do minimalnej dawki po ok 3-4 godzinach.
Ideałem byłoby podanie odciągniętego pokarmu. Ale czasem kobiety karmią i nic się nie dzieje.

Elifit, trochę za późno,ale odpowiem w kwestii znieczulenia.
To które najszybciej się metabolizuje , spada do minimalnej dawki po ok 3-4 godzinach.
Ideałem byłoby podanie odciągniętego pokarmu. Ale czasem kobiety karmią i nic się nie dzieje.

Nakarmiłam po 3h od podania. Ściągnięłam wcześniej pokarm jak Makota radzi.

Czy wasze dzieci spia na brzuszku po karmieniu?

Mam tez problem, bo jezeli w nocy nie odbijemy, to A wierci mi sie i nie moze zasnac, a jak odbijemy, to po 15 min i wtedy znowu zada cyca albo zabawy :\

Jak czesto zmieniacie pieluchy w nocy?

Ostatnia edycja:
Mój w dzień usypia tylko na brzuszku.

A może spróbuj go odbić w połowie karmienia. Bo powietrze łyka zwykle na początku karmienia.

Ja zmieniam pieluchę dopiero o 6.

Czy wasze dzieci spia na brzuszku po karmieniu?

Mam tez problem, bo jezeli w nocy nie odbijemy, to A wierci mi sie i nie moze zasnac, a jak odbijemy, to po 15 min i wtedy znowu zada cyca albo zabawy :\

Jak czesto zmieniacie pieluchy w nocy?

Ja Tymka nigdy ne kładę na brzuchu bezpośrednio po jedzeniu po wtedy zawsze ulewa. Kładę go najpierw na bok, a jak dobrze zaśnie to wtedy przekladam go na brzuszek. Z reguły kładę go tak tylko w nocy i nad ranem bo na brzuszku zawsze spi dłużej. W ciagu dnia układam na boku (po jedzeniu) lub na plecach.

W nocy pieluchy zmieniam tylko wtedy gdy mamy pobudkę na karmienie. Czesto tych pobudek nie ma bo mały przesypia noce wiec i bywa i tak ze nie zmieniam pieluch w nocy. Tyle tylko ze mój syn wyjątkowo rzadko kupka w nocy.

Moja nie spi w ogole na brzuszku. Nie lubi, polezec w dzien polezy, ale do spania to juz sama sie uklada, albo na bok albo na plecach.

Pieluszke zmieniam zawsze o 6ej, jak ma pobudke o 3ej np tak jak dzis to tylko sprawdzam czy nie jest az tak pelna. Z odbijaniem u nas nie ma problemu, bo mala spi tak mocno przy cycku ze nic ja juz nie obudzi. Zdarza sie ze jak ja trzymam i chce beknac to sie wierci i wybudza.. Ale potem od razu zasypia.

Makota u nas brzuszek służy do zabawy. Szymek tak nie śpi.

Pieluszkę w nocy zmieniamy jak trzeba, znaczy jak bardzo trzeba. Tj najczęściej raz w ciągu nocy. Jak Mały przesypia to dopiero rano

reklama
Makota pomysł z odbiciem podczas karmienia dobry jest. Ja tak czasem robię gdy widzę że moja panna się denerwuje przy cycu. Odbije, przystawię jeszcze do piersi i zasypia. Na brzuszku nie śpi.

Do góry