reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
hej dziewczyny - problem z cycem!!

mam zator chyba. guza, wielkości sliwki, od niego do sutka twarde i przy sutku jeszcze takie grudki - czyzby zatkany kanalik??? postepowac jak przy zastoju?? boli dopiero jak dotknę ale podejrzewam że jak zostawie to się zrobi zapalenie.

robiłam już - gorący okład i masowanie przed karmieniem oraz karmienie broda w kierunku zastoju - co w sumie słabo wyszło bo zastój jest od góry w stroję dekoldu..

co jeszcze??

dzięki ten super pomógł. wcześniej karmiłam właśnie do góry nogami - bez rezultatów. na tej stronie radziła dziewczyna karmić zwisającym cyckiem - zeszło!! teraz taki dołek został i trochę boli, ale mam nadzieję, że będzie lepiej.

Moje dziecko ma kaszel :( chyba sie zaraził ode mnie, a piszą wszędzie ze tak trudno sie zarazić od mamy gdy karmi piersia....

Chyba boli go gardło. Jest tez troche zakatarzony (chyba, w sumie nie umiem rozpoznac bo podczas jedzenia nic mu nie świszczy).

Jak moge mu pomoc?

Czy od razu lecieć do lekarza?

Czy maska "dla dzieci" dostępna w większości inhalatorów bedzie odpowiednia dla takiego malenstwa? Czy moze powinnam kupic jakaś specjalna maskę niemowlęca?

Co jeszcze mogłabym na własna rękę zastosować na to gardło/kaszel oprocz ewentualnych inhalacji sola fizjologiczna?

Dodam jeszcze tylko ze jak zasnal to spał ładnie i nic nie swiszczalo, dopiero jak sie przebudzal zaczal kaszleć.
Chyba znow przełożymy środowe szczepienie na za tydzien....

Ostatnia edycja:
Pola, kaszel trudno wyczuc. Moze kasec od slinotoku, od mleka, albo od przeziebienia.

Ktoregos razu rano Adas mial kaszel, zawalony nos i chrype. Dostalismy antybiotyk.

Ten inhalator z lidla ma maske dla doroslych i dzieci i ustnik. Maska dziecieca jest lekko za duza na Adasia

reklama
Moj tel robi fatalne foty

Załączniki

• 1413179499744.jpg
    1413179499744.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 49
Do góry