reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Jak my uzywalismy windi to tylko dwa razy poszly gazy i kupa.
Potem jak długo kupy nie było to windi nic nie pomogło. Może u nas po prostu trzeba odczekać.
Ja uważam że jeśli dziecko nie nauczyło się samo rozluzniac. pośladków do kupy to częste (pojęcie względne) wspomaganie może zaszkodzić jelitom i ich ruchom.

Uszy myje przy kąpieli woda i zdarza się nam zamoczyc (na pływalni tez) oraz rano wacikiem z wodą. Za uszami, i malzowine. Jak jest potrzeba to wacikiem, ale nie w kanale. Czesto tez po prostu palcem wyciagam jak coś widzę i w ucha i nosa.

reklama
Ja po kapieli nie robię nic z uszami, ale ja myje w wiaderku, więc pewnie mniej się nalewa niż w wannie. A podczas mycia głowy, ręką myje z,zewnątrz. Dużo wydzieliny wycieka w dzień i wyciągam ją patyczkami przy karmieniu, ale też tylko z zewnątrz

Ja też usuwam z zewnątrz, w środku grzebać nie wolno. W wanience pewnie wlewa mu się woda do uszu, ale nie widzę w tym problemu, nie uważam jakoś specjalnie, żeby się uszka nie zamoczyły.;-)

Ja staram sie, aby woda w uszka nie wpadala, a polozna mowila, ze jak Adas jest niespokojny to mamy wlewac duzo wody i klasc glowke razem z uszami do wody.

Wyskowina wypada sama. Czasami pogmeram pat yczkiem, als z wierzchu

Normalnie w kupie są białe grudki z mleka. Dziś były takie ze trzy, ale całkiem czarne. Myslalam może krew i polałam h2o2, ale się nie pienilo. Z nowych rzeczy to witaminy, ale w poprzednich też było żelazo. Wypiłam też herbatę z miodem i cytryną. Ktoś mial coś podobnego?

Sorry za post pod postem, się nie chciało dodać zdjęcia. Teraz poszla kupa cała w czarnych grudkach. Zrobił ją bez wysiłku, ale jest straszna. Niech mamy o slabych żołądkach wybacza mi zdjęcie.

Załączniki

• 1412876405431.jpg
    1412876405431.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Undomiel, ja myślę, że to krew. i wybrałabym się z tym do lekarza

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry