reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

reklama
Dziewczyny, mam przeczucie ze to pytanie juz padło ale nie mogłam znalezc odpowiedzi.
W środę mamy szczepienie a ja dzis sie kiepsko czuje. Jakby mnie cos łapało. I gardło mnie lekko pobolewa. Czy w tym przypadku powinnam odroczyć szczepienie? Jesli tak to o ile?

Pola przyjmuje się, że jeśli ktokolwiek w domu jest chory to nie powinno się szczepić, bo nie wiadomo, czy już nie sprzedał choróbska dziecku. O ile? Aż wszyscy będą zdrowi, chyba, że dziecko się rozchoruje, wtedy od zakończenia choroby jakiś tydzień (po atnybiotyku dłużej)

Temat wędzidełka poruszałam dawno temu, jeszcze byłyśmy w ciąży:tak:
Z racji zawodu i problemów z wędzidełkiem córki.
Najlepiej zaobserwować w czasie płaczu, jak dziecko szeroko otwiera buzię. Można zobaczyć czy język swobodnie "pracuje" czy jest mocno przytrzymywany do dna, czasem jakby cofniety mocno. Poza tym , można obserwować jak dziecko bawi się językiem. Moje już swobodnie oblizuje wargi, wysuwa język.

Zbyt silne wędzidełko to problemy z laktacją i później wady zgryzu i wymowy

I
Ty mówisz, że masz poranione brodawki ciągle. Ktoś oglądał dziecku wędzidełko?

Tak, dwóch doradców i położne, tak samo technikę ssania i wszystko ok. Problem musi widać tkwić we mnie, nadwrażliwość czy coś. Kazali smarować antybiotykiem i trochę pomaga, przynajmniej nie pękają tylko są podraznione.

Lilla, zgadłaś ;-)

A co do szczepień, w oficjalnych wytycznych przeciwwskazań jest bardzo mało. I z pewnością nie ma tam kataru

oficjalnie to NOPy nie istnieją, w szczepionkach nie ma rtęci, a lekarze i producenci szczepionek są święci.:sorry2:. Ciekawe tylko kto potem weźmie odowiedzialność jak dziecko z katarem zachoruje na coś poważnego po szczepieniu..

reklama
Do góry