reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porady na CITO!

Moja też tak ma, ale trzeba podnieść do odbicia i jest ok, i też mam tak że zajada a później z 15 minut memla tylko cyca jak smoczek :)

Nie wiem czy dobry wątek i nie wiem czy już to gdzies było bo za bardzo nie mam czasu przeglądnąć forum, jak to jest z tymi szczepionkami skojarzonymi wykupujecie czy będziecie korzystać tylko z tych refundowanych? Za kilka dni mam się zdecydować.

reklama
ja slysze jak przelyka jak dobierze sie do cyca ale jak wisi dlugo i przestaje slyszec to zmieniam piers i znow slysze
a czasm po prostu mysle ze sobie ciumka bo chce byc blisko.

jak maly sie rozryczy to tylko piers pomaga, w zasadzie noszenie, bujanie bardzo bardzo rzadko. troche sie z tym zle czuje bo wciskam mu cyca (on chętnie lapie) i sama go tym uspokajam.

Sama nie wiem co z tymi szczepieniami. 5w1 to i tak 2 kłucia, zastanawiam się nad 6w1. My mamy jeszcze dodatkowe darmowe szczepienie na pneumokoki. Nie wiem sama co zrobić. Mam jeszcze kilka dni na zastanowienie. Szczepienie mamy zaplanowane na 6 sierpnia.

Ja szczepiłam 6w1 + młodszą pneumokoki z racji wcześniactwa. Przy starszej córce pierwszą szczepionkę wzięłam refundowaną ( kucia co nie miara + kuta nóżka po jakiś 3 godzinach napuchła tak, że nie mogłam jej dotknąć. Zadzwoniłam do przychodni i powiedzieli, że taka reakcja często się zdarza po szczepieniach refundowanych i dopóki gorączka i opuchlizna jest na nodze to niestety trzeba przeczekać, bo nic z tym nie zrobię... ), także wszystkie następne były tylko i wyłącznie płatne w formie 6w1. Gdybyśmy teraz nie miały pneumokoków z racji wcześniactwa to zapewne też bym nie brała. Nie wiem czy są aż tak potrzebne ( w moim mamusiowym otoczeniu nikomu nie przydarzyło się zachorowanie ).

reklama
Ja szczepie rotawirusy, pneumokoki, meningokoki czy jak im tam i potem ospę też, po drugim roku życia. Ola zaszczepiona i ani w zlobku ani teraz nie przynosi.do domu nic oprócz kataru

Do góry