reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

reklama
maggie - ja daje do kazdej butli po 15 ktropli chyba ze dopija jaks 30 to wtedy juz nie, zeszlo mi w ponad tydzien, a co do roznicy miedzy tym czeskim to nie mam pojecia. po kilku dniach byl efekt ale za to teraz juz jest spokoj. nam pomagaly jeszcze cieple oklady na brzuszek (ciepla tetrowa pieluszka) i kladzenie na brzuszku w lozeczku albo sobie na kolanach i glaskanie po pleckach (wtedy brzuszek sie masuje delikatnie albo o materacyk albo o kolana) No i vibrucol ale mi sie nadal nie udalo podac ;/

niemiecki mam bo mi rodzina dosyla, chociaz ostatnio musialam sie posilkowac boboticiem bo nie mialam sab simplexu i tez dobrze bylo tylko mniej go sie daje. No wlasnie vibrucol nie na wszystkie dzieci dziala ja nie wiem jak bedzie z mloda ale na Niko dzialalo super.

maggie my właśnie zmieniliśmy mleko na bebilon dla dzieci z tendencjami do kolek i zaparć, nie minęły jeszcze 24h a widać sporą poprawę, może U Was też zadziała...

maggie, tak do kazdego 15, mozesz spróbować 10 ale wtedy nie ma gwarancji, że zadziała. Różnicy między czeskim a niemieckim nie ma (pisałam o tym), sprawdzałam te i te. Różnica jest w cenie, skład ten sam.
Tylko Ci, co sprzedają niemieckie (i to drożej) to robią popelinę na forach, żeby zarobić.. i tyle.

aha..czyli nic nie odciągałaś i nic nie wyciskałaś, wybacz że tak wypytuję ale to dla mnie gorący temat :cool:

Dokładnie. Kilka razy ociągnęłam tytlko do odczucia ulgi i pożałowałam bo za kilka godz dalej jak balony:wściekła/y: Dałam sobie spokój aż pewnej nocy obudziłam się z mokryą koszulą- samo zeszło:-p i produkcja stanęła... Jak są przepełnione to mózg ma sygnał żeby przestać produkować tak mówiła mi położna i miała rację:tak:

reklama
Dokładnie. Kilka razy ociągnęłam tytlko do odczucia ulgi i pożałowałam bo za kilka godz dalej jak balony:wściekła/y: Dałam sobie spokój aż pewnej nocy obudziłam się z mokryą koszulą- samo zeszło:-p i produkcja stanęła... Jak są przepełnione to mózg ma sygnał żeby przestać produkować tak mówiła mi położna i miała rację:tak:

brzmi logicznie.. tylko jak mi wczoraj zaczęły kłuć pod pachami tak, jakby mi ktoś szpile wbijał to se odciągnęłam i zrobilo mi sie lepiej..dzis rano po 3 minutki tez ..
Ale szałwie zaczełam pić, wsadziłam reczniki do zamrażarki i tabletki dzis/jutro przyjdą to moze sie od laktatora odczepie

Do góry