Patisa
Antosiowa Rodzicielka :)
ja czytałam, że herbatka koprowa pobudza laktacje... ale to tylko przeczytałam, na jakiejśc stronie fundacji...nie wiem czy "rodzic po ludzku" czy coś takiego?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Szuszu a córcię jak karmiłaś?
Bo może Tomciowi nie wystarcza jedno przystawienie? U nas tak jest - najadamy się po ok. 3 razach. A z tym sciaganiem.....no nie wiem. Ja tam jakoś zaufania nie mam do laktatorów. Też ściagałam i było mało....a jednak mały przybierał. Więc może szczęki dzieci są sprawniejsze Mi położna zawsze mówiła, że taki mały to musi z 15-20 minut aktywnie ssać aby się najeść. A nie da się tego zrobić za 1 przystawieniem, bo po prostu maluchy się męczą i muszą odpoczywać.
A że nie masz mleka jakoś trudno mi sobie wyobrazić.....widziałam Twoje piersi na fotce na grupie........Moje to przy nich oooo taaaaki mały pikuś .
Na cycku schodzi więcej czasu - nie jak na butelce 10 minut i opróżniona - u nas czasem karmienie wliczając odpoczynki trwa i z dobre 30 minut. Choć od wczoraj zauwazyłam, że jakby szybciej opróżnia pierś....chyba trochę już sobie mięśnie szczęki wzmocnił
Marcelinaa- u mnie tez Mikołaj nie chciał cycka ssac. Wiec odciagałam przez 3 dni co 3 godziny ale z kazdaym odciagnieciem motywacja spadała i tak 4-tego sicganełam chyba 3 razy dziennie potem coraz mniej i krocej i teraz juz mleka brak. A z szybszych metod to tak jak Ewa pisze-szałwia albo tabletka od lekarza
czytałam że lepiej nie bandażować..ale na Bromergon się z chęcią skuszę, więc...Ja w szpitalu już dostałam Bromergon, brałam 7 dni zamiast 14 ale jest już OK (a dopadły mnie skutki uboczne) - jeśli mi znów zacznie ciurkać to dostanę jeszcze jakiś inny lek i już
Bandażowali mi jeszcze piersi w szpitalu, ale to był niefart spory, więc olałam sprawę
Marcelina - Bromergon moge ci wyslac bo ja mam ale nie uzywalam ze wzgledu na nadcisnienie (kategorycznie zabronione)
że nic jeść nie mogłam i schudłam chyba z 4 kg. Dopiero po gastroskopii i lekach wróciła normalność. Także lepiej naturalnych metod próbujcie.