reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poradnik Mamuśki

Czesc Dziewczyny!
Wlaczam sie w rozmowe tutaj :)
Nam odpadl wczoraj kikucik z pepuszka (6dni) i nie wiem teraz czy jakos go nie podraznilismy pieluszkami, dotychczas uzywalismy huggisy z wycieciem na pepek, a od 2 dni pampersy newborn, przyjdzie dzisiaj polozna to zobaczy,

ja jestem strasznie obolala :/ chyba zle zszyli mi krocze :/ nie potrafie usiasc, a jak usiade to nie umiem wstac :( przerabane jak to boli ;/

a moje brodawki to juz w ogole porazka :( karmie tylko jedna piersia bo z drugiej leci pokarm z krwia (odciagam laktatorem)
uzywam kapturkow, mam masc, i fiolet na wodzie - mam nadzieje, ze wylecze brodawki i bede mogla dalej karmic synka piersia, a tak to mam wyrzuty bo musimy go dokarmiac mm :( mleko enfamil)

ogolnie jestem do dupy, siedze caly dzien w koszuli, wietrze cycki i krocze, no szok, myslalam, ze szybciej sie pozbieram :/
ale Tatus dzielnie sie spisuje :)))

reklama
A85, mi pani od laktacji w szpitalu powiedziała, że jak brodawki bolą, to smarować je lanoliną, ale w bardzo małej ilości i jeśli są poranione to odciągać pokarm, nie przystawiać.
A odciągać w ten sposób, że z każdej piersi najpierw 10min, potem 7min, potem po 3min.
U nas to się sprawdziło, dwa dni go nie przystawiałam, sutki się zagoiły i teraz jak pije z cycka to już nie boli :-)

Martwię się, bo Tomcio ostatnią kupę zrobił 17.08 rano i od tamtej pory nic..

A85 wspólczuję ci z tym kroczem.Moze ten ból jest nie od złego szycia tylko od przemieszczenia (złamania) kości ogonowej. Co do brodawek - smaruj purelanem Medeli jest super, ale troche kosztuje. Naprawdę łagodzi ból i szybko regeneruje. Smaruję i udaje mi się przystawiać małą do piersi, bo laktator mi je masakrował i mleko z krwią szło. Także odstawiłam laktator, bo to większy dla mnie ból niż przyssanie się młodej.

Szuszu, tez się martwiłam, bo moja nie robiła kupy 2 dni. Ale zrobiła w końcu. I wychodzi na to, że mimo iż jest na piersi robi kupę raz na dobę, ale taką porządną. Może też tak Tomuś ma.

A w poniedziałek przychodzi położna.

Zapisywałyście sie badanie bioderek już?
Pytanie do mam karmiących piersią: Jak podajecie maluchom wit. K i D?

A85 wspólczuję ci z tym kroczem.Moze ten ból jest nie od złego szycia tylko od przemieszczenia (złamania) kości ogonowej. Co do brodawek - smaruj purelanem Medeli jest super, ale troche kosztuje. Naprawdę łagodzi ból i szybko regeneruje. Smaruję i udaje mi się przystawiać małą do piersi, bo laktator mi je masakrował i mleko z krwią szło. Także odstawiłam laktator, bo to większy dla mnie ból niż przyssanie się młodej.

Szuszu, tez się martwiłam, bo moja nie robiła kupy 2 dni. Ale zrobiła w końcu. I wychodzi na to, że mimo iż jest na piersi robi kupę raz na dobę, ale taką porządną. Może też tak Tomuś ma.

A w poniedziałek przychodzi położna.

Zapisywałyście sie badanie bioderek już?
Pytanie do mam karmiących piersią: Jak podajecie maluchom wit. K i D?

Asia, ja raz dziennie podaję i K i D.

a jaką i ile kropli?

Bo ja kupiłam Juvik K+D i mam w zaleceniach od 8 doby, a dziś się zaczęła i cholera nie wiem jak się do tego zabrać:zawstydzona/y:

asiacur ja karmię z butli, ale to możesz przecież tak samo, ja przed podaniem butli wciskam jej witaminkę D a potem dostaje butle, tak samo możesz jak piersią karmisz.

ja po spacerkach dzisiejszych, szybciej wróciłam do domku bo coś wiać okrutnie zaczęło!
moja zjadła o 10:30 80ml mojego mleczka i po godzinie 120 mm :szok:, czy to normalne? mam w domu małą GŁODOMORRĘ... aaaa ;-)

Tomuś strzelił właśnie kupę, nie wiedziałam że tyle radości może dać kupka noworodka:-D

EDIT: To jednak nie kupa,a wielki bąk :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry