reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poradnik Mamuśki

aankaa i JJ - jak dlugo mozna stosowac te krople euphorbium?
z tego co wiem zwykle krople typu nasivin nie dluzej niz 2-3 dni, bo wysuszaja sluzowke. euphorbium jest homeopatyczne i na bazie wody morskiej i ponoc nie wysusza ale nie jestem pewna jak czesto i jak dlugo moge uzywac... nie pytam mojego lekarza, bo jest on generalnie wrogiem wszelkich lekarstw jesli nie sa one konieczne - jest to dobre, bo nie lubie takich, co to antybiotyk na wszystko przepisuja, z drugiej str. jak maly sie meczy a fridy nieznosi, to sie wspomagam euphorbium i nawet nie wspomnialam mojemu lekarzowi o tym, bo by sie krzywil... moze zle robie i rzeczywiscie tylko woda morska i frida... co wy na to?

reklama
Ja przy starszym stosowałam i do 6 tygodni. Tak zalecał lekarz. On nie 'uzależnia' i nie powoduje, że się nos przyzwyczaja. A w długim stosowaniu ładnie 'odbudowuje' śluzówkę. A u nas miał co odbudowywać, bo Fran miał non stop zielony katar jak poszedł między dzieci. Teraz za to też ma spływającą wydzielinę i chyba wyciągnę krople sinupret....rewelacja dla starszych dzieci. Czas stosowania i do 2 m-cy.....pięknie oczyszcza nos i leczy sluzówkę. Nam poleciła laryngolog.

Myszko,to ja uzywam zupełnie inny linomag( w pudełeczku 50ml) i tam nie ma kwasu borowego,za to jest tłusty i zdecydowanie na zimę się nadaje:). Spróbuje ci linka załączyć z takim jaki ja mam:).
Kwas borowy nie jest dobry bo z tego co mi tłumaczył pediatra on się kumuluje w organiźmie a jego nadmiar jest toksyczny.O! to tyle ja wiem na ten temat.

juz mam: http://allegro.pl/linomag-bobo-a-e-krem-dla-dzieci-i-niemowlat-50ml-i1926286747.html

Ostatnia edycja:
miriam liba u Igorka stosowalam okolo tygodnia lekarz nie mowil mi o jakis ramach czasowych tak jak przy nasivin.
Dziewczyny mam pytanie, dokarmiam a w sumie jak karmie Bebilonem Comfort po tym mleku kupy sa zolto-brazowe i troche smierdza czy ktoras z WAs tez karmi tym mleczkiem?? Z ttego co pamietam to chyba Karolap chyba dokarmiasz jak u Was wygladaja kupy.
I jak wyglada nietolerancja laktozy moze ktorys Maluszek to mial??
Bylismy u lekarza w czwartek i sie dowiedzialam ze przedluzajaca sie ciemieniucha moze swiadczyc o jakiejs alegrii, wrrrrr

Aanka ja podałam kilka razy i od tego momentu nie mamy kupy codziennie tylko raz na kilka dni. Są żółte i taka konsystencja gęstego musu mimo, że już nie podajemy to z kupami zmian nie ma. Śmierdzące są strasznie;-)
Tą ciemieniuchą mnie zmartwiłaś, bo u nas jest dalej. Już malutko, ale gdyby nie codzienne zabiegi to byłaby straszna skorupa.

Dzisiejsza noc u nas suuuper. Mały pierwszy raz tak długo spał od 20 do 4.30:-)

Czy wasze dzieciaki też się tak niemiłosiernie ślinią??
Moja mała strasznie się ślini, nieraz leci jej z buźki jakby ząbkowała. A wiem, że jeszcze na ząbki za wcześnie.

U nas też śliny nadmiar. A czy Wasze maluchy też wszystko do buzi pchają? Mój wszystko do dzioba i od razu to tak nerwowo cycka jakby był głodny. I nasze wieczorne usypianie samo w łóżeczku szlag trafił, bo on od razu pielucha do buzi cycka ją i płacze mimo, że najedzony. Usypia na rękach, a potrafił sam...:dry:

O której kładziecie dzieci spać?

reklama
karolaola to my musimy jeszce poczekac zeby organizm dobrze przyjal te mleczko jak nie to czeka nas nutramigem :(, ja tez wyczesuje małemu ta ciemieniuche widocznie Igorki tak maja :)))
Moj tak 2tyg temu sie strasznie sie slinil teraz juz nie, teraz puszcza banki. Niby dzieci slinia sie juz 2 m-ce przed wyjsciem zabkow nikos wcale nie jest zawczesnie nie ktore maluszki maja juz w tym okresie a nie ktorym dopiero wychodza w 10m-cu a nawety pozniej

Do góry