reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

poradnia rehabilitacyjna

reklama
na pierwszej wizycie dali nam IIa i kazali szeroko pieluchowac - do chwili badan pieluchowalam, ale wyszly wg mnie dobrze (bo IIa to prawie norma) wiec dalej tego nie robilam bo za goraco bylo, za to szeroko go nosilam (na zabke) i nie kladlam na boku i...dwa tygodnie temu na wizycie kontrolnej wyszlo Ia - czyli biodra jak ta lala

Mój od razu na pierwszym usg miał obustronnie IA wiec juz w ogole na kontrole nie musimy isc :-)

Ja nie mam wpisanej zadnej grupy :eek:

Bylismy u okulisty - Jasio musial wykazac sie mega dzielnoscia bo mial trzykrotnie zakraplane oczy (po dwie krople do kazdego oczka za kazdym razem) i potem badanie - ale stanal na wysokosci zadania ;-)
No i najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku :-)

Całuski dla dzielnego Jasia :tak::-) Dobrze ze wszystko ok :-)
Dziwne ze nie masz podanej grupy na wyniku badania...:eek:

w sobote chrzciliśmy małego i wśród gości była babcia męża, prababcia synia - jak tylko zobaczyła małego powiedziała, że ma krzywo główke i trzeba go smarować - nie za bardzo zrozumiałam, o co jej chodzi, ale sie troche wystraszyłam, bo kobieta całe życie zajmowała się nastawianiem dzieci, ktore sie usuneły, miały coś tam krzywego, itd - wiecie - taka wiejska znachorka-rehabilitantka, powiedziala, ze ona nie moze, bo nie ma juz czucia w palcach; jednak uspokoilam wszystkich no i siebie, ze miesiac temu badalismy u ortopedy bioderka i przy tej okazji spytalam lekarza o glowke i powiedzial za dzidziusie tak maja - ze patrza troche z ukosa;
mimo wszystko przy okazji dzisiejszej szczepionki spytalam lekarki, ta stwierdzila ze faktycznie cos tam jest na rzeczy i dala skierowanie do poradni rehabilitacyjnej no i...
rehabilitant stwierdzil ze jest przykurcz czegos tam, zdziwil sie ze tak pozno z tym przychodze no i od poniedzialku codziennie bedziemy jezdzic na rehabilitacje, pytal, czy porod przebiegal normalnie - jakby doslownie wiedzial - okazalo sie ze moze to wlasnie przez to maly nie mogl sie urodzic, niewazne...
i gdzie byli do tej pory lekarze? skoro objawy byly u malego od porodu, przez ten czas tydzien lezal w szpitalu, potem byl kilka razy badany przez pediatre, dwa razy u ortopedy (ktoremu zwracalam na to uwage) i dopiero zauwazyla to wiejska baba-znachorka, czy naprawde jak sie nie pojdzie gdzies prywatnie, to nie ma co liczyc na solidna opieke?
mam cholerny żal - ja nie jestem alfa i omega, to moje pierwsze dziecko i dopiero zbieram doswiadczenia - nie wiem, na co zwracac uwage, na co nie - i tutaj liczylabym na wsparcie lekarzy, a tymczasem niestety a moze i stety - juz wiecej dowiaduje sie z bb niz od nich;
nic to - mam nadzieję ze rehabilitacja szybko poprawi, co trzeba

Joanko, a czy maluszek nie preferował poprostu jednej strony np spi tylko na lewej stronie główki? U nas tak było i żeby nie dopuscic do przykurczu czyli po jednej stronie śliniejszych mięśni, na siłe przekręcałam go na ta drugą jak tylko zasnął zmineiałam mu pozycję, wszystkie zabawki i ja zawsze pokazywałam mu sie z tej słabszej strony żeby ruszał sie w tą drugą i to pomogło tylko, że my to od razu robiliśmy to jest od pierwszego miesiąca. No i nie wiem czy o tym samym mówimy.

reklama
sek w tym, ze spi raz na jednej stronie, raz na drugiej, obraca glowka i w jedna i w druga strone, wodzi wzrokiem za przedmiotem tez w obie strony, tylko, jak sie go trzyma w pionie, to tak lekko pochyla glowke jakby z uwaga nasluchiwal

Do góry