reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradę

reklama
Nie, nie. Jeśli miałabyś wyciętą tarczycę to musiałabyś brać do końca życia jej hormon czyli lewotyroksynę (letrox, euthyrox) a jeśli masz tarczycę na miejscu bo Ci jej nie wycinali to, że raz badania były ok, nie znaczy że już takie zostaną. Ja mam Hashimoto (badania atpo i atg) oraz obraz USG to potwierdza

mam taką nadzieję, no to już 2 raz jak poroniłam i jestem załamana 😭 😭 😭 lekarka powiedziała że to zdrowa ciąża a tu dziś takie plamy zauważyłam 😭😭😭
Serduszko biło ? Ciąża na pierwszy rzut oka mogła być zdrowa, mogła być też obarczona wadami, mógł zaistnieć szereg różnych innych czynników. Czy ciąża jest zdrowa to dopiero na badaniach prenatalnych można się dowiedzieć. Jeśli przez długi czas nie mogłaś pomimo starań zajść w ciążę i to jest Twoje 2 poronienie jedno po drugim to niestety gdzieś jest tego przyczyna.

Nie, nie. Jeśli miałabyś wyciętą tarczycę to musiałabyś brać do końca życia jej hormon czyli lewotyroksynę (letrox, euthyrox) a jeśli masz tarczycę na miejscu bo Ci jej nie wycinali to, że raz badania były ok, nie znaczy że już takie zostaną. Ja mam Hashimoto (badania atpo i atg) oraz obraz USG to potwierdza
ale ja nigdy nie miałem tarczycy i nie mam tarczycy

reklama