reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poradę

Nie wiem czy warto iść na tą bete hcg skoro już mam brązowe plamy na wkładce 😭
Niestety beta spada a co za tym idzie nastąpi poronienie. Masz obecnie dwie opcje, albo jedziesz do szpitala, albo odstawiasz syntetyczny progesteron i czekasz aż się sama oczyścisz. Potem wizyta kontrolna. Przykro mi, niestety sama to przeszłam 2 razy.

reklama
Niestety beta spada a co za tym idzie nastąpi poronienie. Masz obecnie dwie opcje, albo jedziesz do szpitala, albo odstawiasz syntetyczny progesteron i czekasz aż się sama oczyścisz. Potem wizyta kontrolna. Przykro mi, niestety sama to przeszłam 2 razy.
to już drugi raz jak poroniłam za pierwszym razem to w 8 tygodniu ciąży byłam i dostałam skierowanie do szpitala na czuszcenie a teraz w 6 tygodniu ciąży i znowu poronienie 😭 😭 😭 2 lata staraliśmy się z narzeczonym

to już drugi raz jak poroniłam za pierwszym razem to w 8 tygodniu ciąży byłam i dostałam skierowanie do szpitala na czuszcenie a teraz w 6 tygodniu ciąży i znowu poronienie 😭 😭 😭 2 lata staraliśmy się z narzeczonym
Przy braku efektywności starań warto porobić sobie wszystkie badania, sprawdzić owulację, poziom hormonów w tym również tarczycę. Staracie się o pierwsze dziecko ? Zgłoś się do dobrego ginekologa, który cię dokładnie pokieruje. Wiem dokładnie co czujesz i tym bardziej jest mi przykro - ale trzeba się zabrać za diagnostykę i wdrożyć odpowiednie leczenie byś mogła zajść i donosić kolejną ciążę. Co do łyżeczkowania to przy tak niskiej becie nie będzie potrzebne. U mnie beta rosła - poniżej wskazanej normy ale rosła pomimo braku tętna zarodka co mogło skutkować w moim przypadku zaśniadem. U ciebie beta już jest niska a plamienie wskazuje, że jeszcze spadła

To jest moja druga ciąża którą poroniłam a tarczycy nie mam robiłam badania jestem aktualnie w 6 tygodniu ciąży jestem załamana 😭 😭 😭

To jest moja druga ciąża którą poroniłam a tarczycy nie mam robiłam badania jestem aktualnie w 6 tygodniu ciąży jestem załamana 😭 😭 😭
Rozumiem, ale już teraz nic z tym nie zrobimy niestety. Pamiętaj, że kobiety to wojowniczki - czasami ta walka trwa dłużej, ale jeśli zrobisz jak napisałam to niedługo zaczniesz się cieszyć zdrowo rozwijającą się ciążą.

Rozumiem, ale już teraz nic z tym nie zrobimy niestety. Pamiętaj, że kobiety to wojowniczki - czasami ta walka trwa dłużej, ale jeśli zrobisz jak napisałam to niedługo zaczniesz się cieszyć zdrowo rozwijającą się ciążą.
mam taką nadzieję, no to już 2 raz jak poroniłam i jestem załamana 😭 😭 😭 lekarka powiedziała że to zdrowa ciąża a tu dziś takie plamy zauważyłam 😭😭😭

reklama
Do góry