G
guest-1714079215
Gość
I niekoniecznie naprawdę są bezrobotni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o to toI niekoniecznie naprawdę są bezrobotni
I niekoniecznie naprawdę są bezrobotni
a nie, to mi chodzi o takich na prawdę bezrobotnych w moim mieście jest kilka takich rodzin i nie widać, żeby byli "przy kasie" dlatego pytam bo jak kroją na lewo po 5k z pracy no to już jak paczki w maśle z pewnością żyjąo to to
dla mnie - osoby mającej styczność z takimi osobami - bo trochę pracuję w tych tematach - jest to chyba z pokolenia na pokolenie, taka wyuczona bezradność i po prostu dla nich jest to normą. Jak dla nas iść do pracy, ugotować obiad itp.a nie, to mi chodzi o takich na prawdę bezrobotnych w moim mieście jest kilka takich rodzin i nie widać, żeby byli "przy kasie" dlatego pytam bo jak kroją na lewo po 5k z pracy no to już jak paczki w maśle z pewnością żyją
ja co roku robię dżemy i musy z truskawek i jabłek albo jeżyny, czasami i nalewka z tego wyjdzie a tylko dlatego że mam na swojej działce i szkoda marnować a smaczniejszy jest swój dżem czy mus niż taki ze sklepuA robicie jakieś przetwory? Zamrażacie coś?
Nie wyrzucam jedzenia wgl. Chleb przerabiam na grzanki, warzywa jak widzę że im gorzej zaraz przerabiam, owoce do smoothie albo do ciasta. Ostatnio ktoś mi mówił, że wodę z suszarki wlewa do stacji parowej. Muszę spróbować.A czy któraś z was może prowadzi dom less waste? Jesli tak to jak wam się to udaje.
Chyba jestem bardzo zmęczona, bo w pierwszym momencie zaczęłam się zastanawiać co to za suszarka na wodę Ja czasem wodę z suszarki używam do karchera i mycia podłógOstatnio ktoś mi mówił, że wodę z suszarki wlewa do stacji parowej. Muszę spróbować.