reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

jola3455 mnie się zawsze imię Natalia bardzo podobało - wszystkie Natalie jakie znam osobiście są pięknymi kobietami. Mój mąż chciał tak dać córce na imię - po swojej babci, która byla niezwykłą osobą. Nie zdecydowaliśmy się z dwóch powodów - sporo jest Natalii w naszym otoczeniu, a mnie dodatkowo zaczęła się kojarzyć z p.Natalią Siwiec, która mnie drażni.

All-me Amelia - wg mnie jedno z ładniejszych imion, ale u mnie w najbliższej rodzinie w przeciągu roku pojawiły się już trzy Amelki :)

reklama
hej, wpadlam sie przywitac i pochwalic imieniem ktore dostanie moj synuś. będzie Leoś (Leon)

jak nie wiedzielismy czy to dziewczynka czy chlopczyk warianty ktore byly:
Liliana, Matylda
Borys, Amadeusz, Fryderyk, no i nasz Leoś :)

duzo jest Amelek, Juleczek, Kubusi, szukalismy czegos innego ale tez nie z kosmosu. wydaje mi sie że się udalo:-)
dla nas jest piekne:tak:

U nas chyba Jagoda odpadnie:-( Mąż twierdzi, że będą na nią wołać/przezywać Jadzia, a to z kolei nam nsienie podoba...więc chyba zrezygnujemy z tego imienia...:cool:

Ale dzisiaj "wpadły mi w oko" imiona Lidia -Litka oraz Ilona...ciekawe co mąz na to...:-p

Loleczka moja kuzyka ma córkę Jagodę, jak była mała to mówili do niej Jagódka i nigdy nie słyszałam żeby ktoś do niej mówił Jadzia, przecież to zupełnie inne imię. Jagoda chyba, w ogóle nie potrzebuje żadnych zmian :tak:

A tak poza tym, Jadzia to też bardzo ładne imię ;-). Do mnie w domu tak mówią, odkąd moja siostrzenica w wieku kilku lat zaczęła do mnie mówić Jadzia, bo Ola było za trudne :eek: (nie ma nikogo w rodzinie o imieniu Jadwiga, także do tej pory nie wiadomo jak mała wpadła na ten pomysł)

Znam też jedną Lidię - totalny spokój i opanowanie, do tego bardzo inteligentna.

Moja teściowa jest Lidia ;-) Inteligentna jest, to fakt, ale przy tym roztrzepana, chaotyczna, rozrzutna i niesamodzielna ;-) Na imię nie ma reguły :-D

Loleczka moja kuzyka ma córkę Jagodę, jak była mała to mówili do niej Jagódka i nigdy nie słyszałam żeby ktoś do niej mówił Jadzia, przecież to zupełnie inne imię. Jagoda chyba, w ogóle nie potrzebuje żadnych zmian :tak:.

a ja z kolei już kilka razy slyszałam, że zdrobnienieod Jagody to będzie Jadzia i na nic zdają się tlumaczenia, że Jadzia to od Jadwigi raczej, a Jagoda to ewentualnie Jagódka...:cool:

A tak poza tym, Jadzia to też bardzo ładne imię ;-). Do mnie w domu tak mówią, odkąd moja siostrzenica w wieku kilku lat zaczęła do mnie mówić Jadzia, bo Ola było za trudne :eek: (nie ma nikogo w rodzinie o imieniu Jadwiga, także do tej pory nie wiadomo jak mała wpadła na ten pomysł)

Znam też jedną Lidię - totalny spokój i opanowanie, do tego bardzo inteligentna.

Ale ma Twoja siostrzenica wyobraźnię :-D i jeszcze latwiej jej mówic Jadzia niż Ola...hahaha
Moja teściowa jest Lidia ;-) Inteligentna jest, to fakt, ale przy tym roztrzepana, chaotyczna, rozrzutna i niesamodzielna ;-) Na imię nie ma reguły :-D
Ja na znaczenie imion oraz charaktery osób je noszących patrzę z przymrużeniem oka...;-)

Siedze i myślę jakie jeszcze zaproponować i tak znalazłam jeszcze:
Jowita
Liliana
Lucyna
Elwira
Liwia
Gabriela (Gabrysia, Gabi)
:-D

ale będzie bój....
:-D

Loleczka - wiem, że od Jowity to lubią zdrabniać na "Isia" - też ładnie :) znam dwie i są spoko :)

U nas chyba będzie Małgosia :tak: od dawna tak myśleliśmy i już M tak gada i nawet moja mama ostatnio się zapytała jak tam Małgosia się czuje, a ja musiałam się zastanowić o kogo chodzi :-D

....no i prawie wszystkie wczorajsze typy odrzucone :baffled: pozostała jak na razie gabrysia i Liliana... ciekawe co bedzie dalej ;-)

reklama
Loleczka a może zróbcie każdy listę i potem wybierzcie to co będzie się pokrywać
No taki mamy zamiar, tylko jak na razie ja listę zrobiłam, a mąż się obija...no poczekam jeszcze, mam nadzieję, że będzie miał swoje typy... na razie wiem, że według niego Gabrysia nawet mogła by byc, oraz podoba mu się nawet imie Blanka... tylko ja nie jestem przekonana czy to nie zbyt ekstrawaganckie...

Do góry