reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

Loleczka szkoda ze jagoda odpadła bo ja tez nigdy nie słyszałam żeby wolali jadzia na jagode, zawsze była jagodka.. Ale cóż... Z ostatniej dwójki podoba mi sie Liliana bo u nas to byłaby mala Lili,(slodziutko) a Gabis juz chyba sporo w polandii...szkoda ze Liwia odpadła bo tez ślicznie

reklama
Loleczka a naszym przypadku było podobnie ja zrobiłam listę a mąż nie, i w końcu stwierdził, że mam listę przesłać i wybrał z niej imię dla chłopca i dziewczynki, tylko nie mógł przeżyć, że na liście nie ma Roberta więc jak będzie synek to dostanie imię Adrian Robert :-) Lilianka słodkie imię córeczka mojej siostry ma tak na imię na razie ma dwa miesiące i jest słodziutka

Loleczka- Blanek teraz całkiem sporo, więc przestaje być "ekstrawaganckie". Mi się to imię bardzo podoba, ale u nas by odpadało, bo ma więcej, niż 3 litery ;-)

cwietka to u Was tylko 3 literowe wchodzą w grę? :-Djakaś tradycja rodzinna?

u nas nadal pomysłów brak, dla chłopca by było, ale dla dziewczynki nie ma takiego, które by nam się w 100% podobało:confused:

Ewcik - nie, moje zboczenie ;-) Nazwisko sobie długie wzięliśmy i dopiero po zmianie uświadomiłam sobie, ile to teraz mam pisania jak się np. listonoszowi podpisuję. Więc dziecka nie będę "karać" imieniem typu Katarzyna, czy Dominik, bo się w żadne kratki w urzędowych papierach nie zmieści ;-)

cwietka ja panieńskie też miałąm długie, 9 liter.. imię mam krótkie na szczęście;-) 3 literowe :-D teraz nazwisko po mężu mam 5 literowe, wiec krótkie.. ale nie zmienia to faktu, że co do imienia jeszce nic nie ustaliliśmy..

Ewcik - jak nazwisko krótkie, to możecie szaleć ;-) Ja panieńskie miałam 5 literowe, a zmieniliśmy z mężem na wspólne 12 liter :baffled: Imię mam na szczęście w miarę, bo tylko 4 litery, ale i tak razem to daje 16 znaczków plus spacja do wpisania :dry: Stąd mój mały fiś na punkcie krótkości ;-) No i z takiego krótkiego można więcej "zdrobnień" zrobić, niż z długiego. Same plusy ;-)

Hehehe, to ja jestem rekordzistką - imię na 9 liter (drugie na 5) i dwa nazwiska - panieńskie na 10 liter i po mężu na 9 liter. I żyję. I w kratkach się mieszczę :))))

reklama
To u mnie podobnie pierwsze imię 8 liter, drugie 8 liter ( w większości dokumentach jest wpisywane) dwa nazwiska łączone moje 9 liter po mężu 9 liter, ale jakoś pisanie mi w ogóle nie przeszkadza . Także syn 11 liter imię, z nazwiskiem 20 ;-)

Do góry