reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

Loleczka szkoda ze jagoda odpadła bo ja tez nigdy nie słyszałam żeby wolali jadzia na jagode, zawsze była jagodka.. Ale cóż... Z ostatniej dwójki podoba mi sie Liliana bo u nas to byłaby mala Lili,(slodziutko) a Gabis juz chyba sporo w polandii...szkoda ze Liwia odpadła bo tez ślicznie

reklama
Loleczka a naszym przypadku było podobnie ja zrobiłam listę a mąż nie, i w końcu stwierdził, że mam listę przesłać i wybrał z niej imię dla chłopca i dziewczynki, tylko nie mógł przeżyć, że na liście nie ma Roberta więc jak będzie synek to dostanie imię Adrian Robert :-) Lilianka słodkie imię córeczka mojej siostry ma tak na imię na razie ma dwa miesiące i jest słodziutka

Loleczka- Blanek teraz całkiem sporo, więc przestaje być "ekstrawaganckie". Mi się to imię bardzo podoba, ale u nas by odpadało, bo ma więcej, niż 3 litery ;-)

cwietka to u Was tylko 3 literowe wchodzą w grę? :-Djakaś tradycja rodzinna?

u nas nadal pomysłów brak, dla chłopca by było, ale dla dziewczynki nie ma takiego, które by nam się w 100% podobało:confused:

Ewcik - nie, moje zboczenie ;-) Nazwisko sobie długie wzięliśmy i dopiero po zmianie uświadomiłam sobie, ile to teraz mam pisania jak się np. listonoszowi podpisuję. Więc dziecka nie będę "karać" imieniem typu Katarzyna, czy Dominik, bo się w żadne kratki w urzędowych papierach nie zmieści ;-)

cwietka ja panieńskie też miałąm długie, 9 liter.. imię mam krótkie na szczęście;-) 3 literowe :-D teraz nazwisko po mężu mam 5 literowe, wiec krótkie.. ale nie zmienia to faktu, że co do imienia jeszce nic nie ustaliliśmy..

Ewcik - jak nazwisko krótkie, to możecie szaleć ;-) Ja panieńskie miałam 5 literowe, a zmieniliśmy z mężem na wspólne 12 liter :baffled: Imię mam na szczęście w miarę, bo tylko 4 litery, ale i tak razem to daje 16 znaczków plus spacja do wpisania :dry: Stąd mój mały fiś na punkcie krótkości ;-) No i z takiego krótkiego można więcej "zdrobnień" zrobić, niż z długiego. Same plusy ;-)

Hehehe, to ja jestem rekordzistką - imię na 9 liter (drugie na 5) i dwa nazwiska - panieńskie na 10 liter i po mężu na 9 liter. I żyję. I w kratkach się mieszczę :))))

reklama
To u mnie podobnie pierwsze imię 8 liter, drugie 8 liter ( w większości dokumentach jest wpisywane) dwa nazwiska łączone moje 9 liter po mężu 9 liter, ale jakoś pisanie mi w ogóle nie przeszkadza . Także syn 11 liter imię, z nazwiskiem 20 ;-)

Do góry