reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysly na imiona naszych lwiatek ??

Maghdalena - całkiem sporo ludzi nadaje dzieciom imiona na tą samą literę ;-) Tylko wtedy kolejnemu dziecku też wypadałoby wybrać imię na tą literę :-p

Agata - walcz o Franka!:-):-D

reklama
Maghdalena ja rowniez przeczytam :-D
moj maz Marek i ja tez mamy te same inicjaly MS, wiec i nasz synek tez bedzie tak mial,
dlugo sie zastanawialismy bo fajnych imion na M jest sporo ale zawsze nam jakies sie zle kojarzylo np. Maciek syn sasiadow, Michal, Mateusz juz w rodzinie...
zatem skoro robilam test w Mikolajki i zobaczylam cudowne dwie kreseczki zdecydowalismy sie na Mikolaja :-D

A co sadzicie dziewczyny o Lucjanie albo Leonie??

Ja też, ja też przeczytałam! U nas jakoś tak się ułożyło że wszyscy na P, anajstarszy Na J... więc przydałaby się ta Julka dla równowagi. :-) Na M? Marcin, Marcel, Michał... tak, tylko wymieniam.. A może Swiętopełk? Ostatnio widzoiałam że ktoś nadał imię Szon/oryginalna pisownia/, chociaż Rodżera i Dżordża też jż widziałam... Madziasek, Paulina ci się noe podoba? Zapamiętam...:-)

A co sadzicie dziewczyny o Lucjanie albo Leonie??

jak dla mnie super, uwielbiam imiona "retro" :)
Madziasek, Paulina ci się noe podoba? Zapamiętam...:-)
swietne imie Noe, znam tu jednego malucha pl/fr i swietnie sie to imie nosi, wola itd gorzej ze zdrobnieniami czy ochrzanem, ale ma ono swoj urok
tak samo jak imie Pio czy Pia, albo Mia bardzo je lubie ale M uparl sie na polskie imie

ale najbardziej podoba mi się na ten moment chyba Tadeusz :) tak jak IzaV swojego syncia nazwie :) to też imię mojego dziadka...

jest juz 2 Tadkow u nas :) i powiem szczerze ze coraz bardziej je lubie ;) Tadek, Tadko, Tadzik, Tadzio, Tadeusz oby tylko nie Tede lol

Domi, no walczę, walczę :) Mam trzydziestkę niedługo i się zastanawiam, czy sobie tego na urodziny zamiast prezentu nie zażyczyć :p:p:p

mamma ja bym bardzo chciala Franka miec, ale nawet slowem nie wspomnialam bo moj M wie ze moj ex sie tak nazywal lol i za chiny bo to nie imie nie przeszlo buu

mój synuś ma na imię Marcelek, dla chłopca podoba mi się póki co Tymon lub Ignacy, dla dzieczynki Laura, Kalina, Nina, Iga, Pola, Gaja

madziasek, agata- chciałam Lucka, Leosia albo Franka ale na żadne mąż się nie zgadza:wściekła/y: uparł się na Szymka i koniec kropka....
w lipcu mam trzydziestkę i też miałam niecny plan coby sobie imienia zażyczyć:-D tyle że ostatnio za dużo mi się ich po głowie pląta i sama nie mogę się zdecydować:-D

Z imion, które tu wymieniłyście podobają mi się jeszcze Ignacy i Leon. Ale u nas już postanowione, że jeśli będzie chłopiec, to będzie Frankiem ;)

A z tym Tadkiem, to jestem w szoku, że takie tu popularne ;-) Jak wybieraliśmy imię dla Jasia, to M bardzo chciał, żeby był Tadeusz, ale w końcu postawiłam na swoim i Tadeusz ma na drugie :-p

reklama
Do góry