reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysł na obiad

Mel to chyba zalezy jakiej firmy jest jogurt. Mojego meza brat ma liczne alergie pokarmowe -no i np nie uczulaja go tylko jogurty danone i milko a po innych ma taka wysypke, ze moglby sie na smierc zadrapac.
a u nas dzisiaj chinszczyzna -piersi kurze pokrojone w drobne paseczki w przyprawach ,smarzone razem z papryka i pieczarkami w woku- a potem duszone w sosie sojowym i do tego makaron ryzowy-zaraz zabieram sie za gotowanie.

reklama
Kurcze nie bylo mnie tu 2 dni i takie pysznosci gotujecie mniam mniam :) Ja bardzo nie lubie gotowac, robie bo musze i tylko to co lubie jesc :) wczoraj byly nalesniki, a dzisiaj pomidorowka z makaronem i pierogi z mieskiem.

Wrzesnioweczki ;), polecam Wam salatke porową!
Moją ulubioną....mniam,mniam

2 ladne, dorodne pory(pokrojone w paseczki,tylko biale końcówki)
1 puszka kukurydzy kons.
1 puszka ananasow
ok.40 dkg zoltego sera(ja daje królewski) startego na tarce z grubymi oczkami
ok.40 dkg szynki (konserwowej lub tostowej) pokrojonej w kosteczkę
majonez(wg gustu, moj ulubiony to Hellmans Babuni ;) )

Przemieszac,wymieszac i gotowe!

SMACZNEGO!!!!

pamiętam jak jadlam tą sałatkę prawie codziennie (z modyfikacjami, np z kapustą pekińską, a bez ananasa) tuż przed maturą ::) mama mi przynosiła do pokoju a ja wcinałam ucząc się ;D jest naprawdę smaczna, tylko jeden skutek dość kłopotliwy miała dla mnie ::) ;D

Beatka jaki to skutek?? ;)

ja też lubie sałatke z porów
ale nie znam takiego przepisu,
daje ogórki konserwowe, ser żółty , kukurydzę , jabłko, jajka i oczywiście pory ;D

ale wypróbuje z ananasem przy najbliższej okazji

A my dzis zjemy na obiadek zapiekanke z ziemniakow, mieska mielonego i mrozonych warzywek plus zolty serek i sosi oczywiscie.

Swietny pomysl z tym obiadkowym tematem bo czesto mi na niego pomyslow brakuje.
A poza tym milo wiedziec ze nie tylko ja swoja rodinke odzywiam najczesciej szybkimi daniami z kurzych schabikow ;D

Bo odwiedzajac tesciow i kosztujac wykwintne dania tesciowej powoli w kompleksy wpadalam.

reklama
Do góry