reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysł na obiad

reklama
Ja polecam nalesniki z brokulami i zoltym serem zapiekane lub z pieczarkami do tego sosik do cacykow pychotka polecam

to chyba o ten turecki sosik chodzi, co?

a tą sałatkę jak się robi? jakie jeszcze składniki?

Ja znam super przepis na nalesniki nadziewane

Moze podobne do agulek

Nalesniki wiadomo maka, mleko, jajko i troszke proszku do pieczenia i cukru wanikliowego (jesli ktos lubi, bo nie musi byc), upiec nalesniki i zostawic do wystygniecia, nastepnie przesmazyc na patelni pieczarki, albo jakies inne grzybki. Na ostudzonego nalesnika polozyc plasterek szynki, plasterek sera zoltego i lyzke pieczarek, nastepnie nalesnika zlozyc w kieszonke :) i otoczyc w jajku i w bulce tartej (jak kotlety). I smazymy na zloty kolor. Pysznosci !!!! Mozna tez na wierzch polac sosem (a przepis na ten sos do cacykow gdzies mam ale musze poszukac).

Polecam SMACZNEGO

tzatziki (cacyki) robi się z jogurtu naturalnego, czosnku i świeżych ogórków i z tego co pamiętam to ten sos pochodzi z grecji

Tak na oko to biorę kubek jogurtu, 2-3 ząbki przciśniętego czosnku, kawałek ( ok 5 cm) ogórka startego na drobno i odciśniętego z nadmiaru wody. Doprawiam solą i pieprzem.

reklama
a ja poproszę o przepis na canelloni, myślałam żeby z kurakiem zrobić, ale znacie jakiś fajny farsz, to czekam ::)

Do góry