reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomyłka w płci

reklama
Są, bo dla wielu lekarzy płeć nie jest najważniejsza więc patrzą na to raczej mało interesująco.

Niemniej jednak po 16tc to już ewidentnie świadczy dla mnie o słabym USG (niekoniecznie o lekarzu bo jednak na chorobach np. może znać się super). W mniej więcej 14tc byłam na USG typowo aby obejrzeć synka, dziecko wcale nie leżało super, penisa też nie było jakoś widać - ale mosznę, z której będą jądra już tak, w 3/4d już totalnie - naprawdę trzeba było by naprawdę nie chcieć wiedzieć, że to chłopiec. Ani trochę nie przypominało to nawet obrzękniętych warg sromowych, zupełnie inny układ narządów.

Niestety nie mam zdjęcia, ani filmu żeby pokazać.

Niemniej jednak domyślam się, że liczysz na to iż Twój syn stanie się dziewczynką - serio w takim przypadku nie robiłabym sobie sieczki w mózgu, a wydała te $ na testy genetyczne. Liczenie całą ciąże, że jednak lekarz się pomylił nic nie pomoże - mam taki przypadek w domu :)
Mamy córkę, syna i teraz też będzie chłopak. Obydwoje marzyliśmy o dziewczynce🙈.
Robiłam test SANCO, ale nie żeby poznać płeć tylko po teście pappa wyszło co wyszło i zalecono wykonanie testu nipt. Jak wół napisane że chromosom y obecny, że płód płci męskiej, a mój mąż nadal liczy na cud, że może jednak dziewczyna🤦.
20.11 mam połówkowe(21+3) więc wtedy jak nic mąż zobaczy, że to chłopak.

Mamy córkę, syna i teraz też będzie chłopak. Obydwoje marzyliśmy o dziewczynce🙈.
Robiłam test SANCO, ale nie żeby poznać płeć tylko po teście pappa wyszło co wyszło i zalecono wykonanie testu nipt. Jak wół napisane że chromosom y obecny, że płód płci męskiej, a mój mąż nadal liczy na cud, że może jednak dziewczyna🤦.

U mnie to akurat córka - wtedy 8 lat, licyzła na siostrę :) ani testy, ani każde USG nawet na kilka dni przed terminem nie było wstanie jej przekonać. Nooo jeszcze długo po porodzie nie była zachwycona.
Dopiero teraz - kiedy brat ma zaraz ok, pogodziła się z tym i powiedziała, że fajnie że ma też młodszego brata :) no ale jak widać trwało to z 1.5 roku :p

Z reguły faceci chcą chlopcow

Z reguły faceci chcą chlopcow
W pierwszej naszej ciąży faktrlucz chciał syna u jak dowiedział się że dziewczynka to był zawiedziony.
Ale jak się urodziła to przepadł i stracił dla niej głowę, to zresztą taka córeczka tatusia, zawszę o tatusiu pamięta. Mają super kontakt.
Kolejna ciąża i mówił, że e na bank znów będzie dziewczynka, był chłopiec , tak się lekarzach pytał na prenatalnych czy na pewno i czy może to jednak dziewczynka że aż się lekarz na niego wkurzył.

Teraz też uparcie twierdził, że to dziewczynka, co prawda na USG jak na razie maluszek nie chcę pokazać co ma między nóżkami, ale mamy wynik SANCO, że to chłopiec ale mąż nadal ma nadzieję na córkę.

Do tego nasz syn to mały urwis i jak drugi będzie taki sam, to zacznę hurtowo kupować melisę 🤪

W pierwszej naszej ciąży faktrlucz chciał syna u jak dowiedział się że dziewczynka to był zawiedziony.
Ale jak się urodziła to przepadł i stracił dla niej głowę, to zresztą taka córeczka tatusia, zawszę o tatusiu pamięta. Mają super kontakt.
Kolejna ciąża i mówił, że e na bank znów będzie dziewczynka, był chłopiec , tak się lekarzach pytał na prenatalnych czy na pewno i czy może to jednak dziewczynka że aż się lekarz na niego wkurzył.

Teraz też uparcie twierdził, że to dziewczynka, co prawda na USG jak na razie maluszek nie chcę pokazać co ma między nóżkami, ale mamy wynik SANCO, że to chłopiec ale mąż nadal ma nadzieję na córkę.

Do tego nasz syn to mały urwis i jak drugi będzie taki sam, to zacznę hurtowo kupować melisę 🤪
Oby na melisie się skonczylo😅 Teraz jak urodzisz, nie ważne czy to będzie chłopiec czy dziewczynka będzie za Dzieciaczkiem szalał 🙂

reklama
Do góry