reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomyłka w płci

reklama
U mnie synek w 18 tc jeszcze był dziewczynką. Lekarz pokazywał mi obrzęknięte wargi sromowe. W 20 tc pomiędzy pojawił się siusiak i nie było wątpliwości, nawet lekarz był w głębokim szoku i nie zliczę ile razy w gabinecie powtarzał „no chłopak, nie no chłopak” i jeszcze wychodząc z gabinetu „do widzenia, wszystkiego dobrego, nie no chłopak, to chłopak” 🤣🤣🤣🤌🏻
O kurcze 😂😂
Właśnie u znajomej w 20tc dziewczynka a w 24 tc chłopak. Lekarz stwierdził, że urósły mu jajka

Czyli takie pomyłki pępowiny z chłopcem jeszcze są 🫣😅

Są, bo dla wielu lekarzy płeć nie jest najważniejsza więc patrzą na to raczej mało interesująco.

Niemniej jednak po 16tc to już ewidentnie świadczy dla mnie o słabym USG (niekoniecznie o lekarzu bo jednak na chorobach np. może znać się super). W mniej więcej 14tc byłam na USG typowo aby obejrzeć synka, dziecko wcale nie leżało super, penisa też nie było jakoś widać - ale mosznę, z której będą jądra już tak, w 3/4d już totalnie - naprawdę trzeba było by naprawdę nie chcieć wiedzieć, że to chłopiec. Ani trochę nie przypominało to nawet obrzękniętych warg sromowych, zupełnie inny układ narządów.

Niestety nie mam zdjęcia, ani filmu żeby pokazać.

Niemniej jednak domyślam się, że liczysz na to iż Twój syn stanie się dziewczynką - serio w takim przypadku nie robiłabym sobie sieczki w mózgu, a wydała te $ na testy genetyczne. Liczenie całą ciąże, że jednak lekarz się pomylił nic nie pomoże - mam taki przypadek w domu :)

Są, bo dla wielu lekarzy płeć nie jest najważniejsza więc patrzą na to raczej mało interesująco.

Niemniej jednak po 16tc to już ewidentnie świadczy dla mnie o słabym USG (niekoniecznie o lekarzu bo jednak na chorobach np. może znać się super). W mniej więcej 14tc byłam na USG typowo aby obejrzeć synka, dziecko wcale nie leżało super, penisa też nie było jakoś widać - ale mosznę, z której będą jądra już tak, w 3/4d już totalnie - naprawdę trzeba było by naprawdę nie chcieć wiedzieć, że to chłopiec. Ani trochę nie przypominało to nawet obrzękniętych warg sromowych, zupełnie inny układ narządów.

Niemniej jednak domyślam się, że liczysz na to iż Twój syn stanie się dziewczynką - serio w takim przypadku nie robiłabym sobie sieczki w mózgu, a wydała te $ na testy genetyczne. Liczenie całą ciąże, że jednak lekarz się pomylił nic nie pomoże - mam taki przypadek w domu :)
Jak pisałam wcześniej - to koleżanki przypadek. Miała być Matylda do 20 tc a w 24 tc Matylda stała się Borysem. Badania prenatalne miałyśmy u tego samego lekarza 🙂 ja nie liczę na zmianę płci 😅 synka już mam, natomiast teraz oczekujemy córeczki. Na moim badaniu prenatalnym doskonalale było widać, że to dziewczynka 😇 dla tego dziwi mnie to, że ten sam lekarz, ten sam sprzęt i u koleżanki zaszła zmiana.

Tym bardziej jak napisałaś, że penisa nie widać a moszne tak.
Mogę być 5 przypadkiem 🙃
Dopiero przy porodzie położna mówi "piękny synek " a ja , że co ? Jak to ja mam różowe prawie wszystko, także ten No 🤣🤣
To się synek dobrze ukrywał 🙈😇

reklama
Do góry