reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pomocy mdłości

Mam okropne mdłości i wymiotuje. Od rana do wieczora mnie męczy. Nie mam siły nic robić a w domu dziecko i mąż w pracy... w domu syf się robi powoli bo nie wstaję z łóżka. Pomocy znacie jakiś sposób żeby przeszło choć trochę?

reklama
Mi niestety nic nie pomagało do 14 tego tyg prawie nie wstawałam z łóżka i nie rozstawalam się z miska.

Mi imbir pomagal ale mialam od niego podrazniony zoladek wiec odstawilam. Ogolnie pomaga mi zajadanie i zapijanie, wlasciwie ciagle cos jem, wtedy mnie nie mdli. Odstawie jedzenie od buzi i po kilku minutach zaczyna... jeszcze nie przytylam, aczkolwiek staram sie wybierac mniej kaloryczne rzeczy:D owoce, salatki, soki. I w sumie po 3 tygodniach juz sie przyzwyczailam i tak nie meczy to psychicznie i fizycznie.

7 tydzień. W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości. Ja w ogóle na sam zapach jedzenia biegnę do toalety nie bardzo wiem co podjadać, na nic nie mam ochoty.

Tosty z bialego pieczywa, ziemniaki, kanapka z bialym serem, jablko pieczone. Sprobuj takie zwykle proste rzeczy. I pamietaj zeby pic bo sie odwodnisz.
Pamietam ze kolezanka jadla tylko jogurty i banany przez kilka tygodni;)
Ja czasem przelykam cos tak serio na sile.

reklama
Do góry