reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polskie mamusie w Anglii

kropka- to nieźle wa wyrolowali... ja mam zamiar złożyć aplikacje do cansilu o dom... bo podobno należy mi sie bo mam małe dziecko i mamy niskie zarobki... tu mam troche mało miejsca bo Denniska pokój jest tak małe że wchodzi tylko łóżeczko i już zostaje tylko metr na metr do chodzenia... nasza sypialnia też mała ...w porównaniu do innych flatów to jest tragedia:/

reklama
jasne zlozcie,co prawda zanim sie dostanie mieszkanie to troszke trzeba czekac,ale na pewno warto. My tez zlozyslimy aplikacje o mieszkanie z councilu jak jeszcze bylam w ciazy. Dostalismy kategorie C ze wzgledu,ze nie mamy pokoju dla dziecka i do tej pory czekamy. Mielismy jedna oferte,ale odmowilismy,ze wzgledu na okolice w jakim przyznali nam mieszkanie. Teraz juz nie mozemy liczyc na kolejne oferty,gdyz ja podjelam prace i nasza zarobki sa zbyt duze. Po slubie planujemy kupic tutaj jakies mieszkanie

my bylismy ogladac dzisiaj jedno mieszkanie. Mieszkanie piekne,czysciutkie,zero wilgoci,plastikowe, podwojne okna,duza sypialnia i ogromny salon. Jezeli spuszcza nam troszke z czynszu to na pewno je wezniemy. szukamy w miare taniego,gdyz musimy odkladac na slub,a potem chcemy kupic mieszkanie swoje. Czynsz tego mieszkanie 495 plus rachunki i wydaje mi sie,ze mimo dobrego stanu mieszkania to troszke duzo jak na 1 bedroom. Zobaczymy co powiedza w poniedzialek. Maja dzwonic do p i dac odpowiedz czy czynsz moze byc troszke nizszy.

no to rzeczywiście trochę dużo my za dwa bedroom płacimy 400 samego czynszu, muszę w końcu wypisać tą aplikacje do cansilu tylko że bez jezyka to trochę trudno

moi rodzice jak mieszkali w walii,to tez za 2 bedroom placili niecale 400 funtow, ale duzo zalezy od miejsca gdzie miszkasz. U nas mieszkanie 1 bedroom kosztuja minimalnie 420,a 2 bedroom to juz powyzej 500;/

happymum jak chcesz To ci moge pomoc w wypelnieniu aplikacji. Napisz mi na priv z jakimi pytaniami masz problem,a ja Ci je przetlumacze;)

na pewno tak,szkoda tylko,ze zarobki takie same:) wczoraj mieli dzwonic z agnecji i powiedziec nam czy dalo by sie troszke czynsz obnizyc,ale oczywiscie nikt nie dzwonil;/
dzisiaj P ma dzwonic do nich.
Jak juz bedziesz miala ta apilikacje i bedziesz potrzebowac pomocy to daj znac:)

reklama
Do góry