reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polskie mamusie w Anglii

Ja dziś przedłużyłam macieżyńskie do16 marca 2013 ale później wracam do pracy z P. na inne zmiany już mamy ustalone, znajoma będzie mi się małym zajmowała w czasie kiedy my bedziemy dojeżdzac/wracać z pracy czyli jakąś godzinke dziennie:) Ja jestem pewna że dam rade wszystko pogodze bo ja silna jestem:)

reklama
happymum na pewno bedziesz w stanie wszystko pogodzic,kobiety maja to do siebie,ze sa bardzo eastyczne i potrafia pelnic kilka rol na raz:)

Cześć dziewczyny wpadłam na chwile,zobaczyć co u was słychać.Moi chłopcy juz spia a my za chwile oglądniemy jakiś film

kopka a co to za sąsiedzi ze tak świrują po nocach?
happymum jak sie Dennis czuje?

wierka-w dzien nie jest zle chociaz nie ma apetytu, najgorzej jest w nocy bo przez katar i zatkany nos nie moze sie najejsc i kaszel potrafi go budzic co 15 min.

nienawidze tej pory roku przez te wirusy,co chwile maluchy lapia jakies katar,kaszel itp;/ zdrowka dla Deniska
wierka pod nami mieszka para angielska,on ma 2-letnia coreczke z poprzedniego zwiazku. Wydawalo mi sie,ze to porzadna rodzina,a tu prosze,noc w noc awantury,no chyba,ze ta corka jest u niego to wtedy jest spokoj. ja to sie dziwie jej,ze dalej z nim jest ja on ja tlucze,nie moja sprawa,ale sluchac juz nie moge jak ona krzyczy "pusc mnie" "to boli" itd a gdy przyjezdza policja nagle cisza i swiatla pogaszone:no:

jutro idziemy do lekarza bo z malym coraz gorzej:-(
na przaciwko mnie mieszka taka dosyc dziwna rodzina 3 dorosle kobiety , 2 okolo 25 lat, 1okolo 50. 4 chlopakow kolo 20 i 7 dzieci ciagle slychac krzyki nawet u mnie a policja to u nich kilka razy w tygodniu jest.

happymum daj znac co lekarz powiedzial,mam nadzieje,ze nie przepisze paracetamolu lub calpolu;/
Ja nienawidze przeprowadzek,ale tutaj juz duzej sie nie da,jeszcze ja jestem bardziej cierpliwa,ale moj P ma juz takie nerwy,ze nie wytrzymuje.

do lekarza nie poszlismy...kolezanka dala mi masc rozgrzewajaca i juz jest duzo lepiej, noc przesoal normalnie tylko apetyt ma nadal slaby

reklama
O apatyt sie nie martw,nadia przez 2 tyg mi nie jadla,gdy byla chora.Wazne zeby maluch duzo pil. Na katarek polecam inhalacje. ja robilam tak,ze puszczalam goraca wode pod prysznicem i za pare minut do naparowanej lazienki weszlam z Nadia i tak kilka razy dzinnie. Oprocz tego robilismy jej tradycyjna inhalacje,czyli trzymalam Nadii glowke nad miska z woda( do wody dodawalam sol fizjologiczna),a glowke przykrywalam reczniczkiem czy pieluszka. Po paru takich inhalacjach katarej byl znaczbnie slabszy.

Do góry