reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Położenie dziecka

Paulina26777

Fanka BB :)
Hej kobietki. Jestem w 24 tygodniu ciąży. I mam do was takie pytanie. To moja 1 ciąża i zastanawiam się jak to było u was. Dziecko kopie mnie tylko poniżej pępka. Jak leżę czasem podbrzusze wypełnia się tak że czuć jakby całe dziecko. Jest takie twarde w zaraz zanika i kopie. Czy w tym tygodniu nie powinno już kopać wyżej. Czy nie jest za nisko. ? 🙂

reklama
Hej kobietki. Jestem w 24 tygodniu ciąży. I mam do was takie pytanie. To moja 1 ciąża i zastanawiam się jak to było u was. Dziecko kopie mnie tylko poniżej pępka. Jak leżę czasem podbrzusze wypełnia się tak że czuć jakby całe dziecko. Jest takie twarde w zaraz zanika i kopie. Czy w tym tygodniu nie powinno już kopać wyżej. Czy nie jest za nisko. ? 🙂
Spokojnie ;) mój kopał niewiele powyżej pępka i to już bardzo późno. Upodobał sobie niższe półki ;)

Też tak miałam, potem mialam trzy dni rewolucjji, wypinania się, rozpychania i dziś (24+4) pierwszy raz poczułam ruch między pępkiem, a mostkiem (bliżej pępka). Dziś gin potwierdziła, że po 5 miesiącach leżenia bokiem (poprzecznie), ustawił się główką w dół😁😁

Moja zazwyczaj czuje w dole brzucha (mam łożysko z przodu nie wiem czy ma to znaczenie) a jest ułożona główką w dół. Więc albo uderza rączkami albo główką

Też tak miałam, potem mialam trzy dni rewolucjji, wypinania się, rozpychania i dziś (24+4) pierwszy raz poczułam ruch między pępkiem, a mostkiem (bliżej pępka). Dziś gin potwierdziła, że po 5 miesiącach leżenia bokiem (poprzecznie), ustawił się główką w dół😁😁
A jak to było u was z brzuchem i waga 🙂 u mnie każdy mówi że mam mały brzuch na początek 6 miesiąca a przytyłam może z kg 🙆 a inni że może mnie wywalić w 7

A jak to było u was z brzuchem i waga 🙂 u mnie każdy mówi że mam mały brzuch na początek 6 miesiąca a przytyłam może z kg 🙆 a inni że może mnie wywalić w 7
Różnie z tym jest.
Ja odstawiłam leki od IO i przestałam palić, w pierwszych miesiącach 13kg do przodu. Obecnie 30tc i dalej ta sama waga (od 2 miesięcy się utrzymuje)

reklama
No ja ok 6 miesiaca mialam ok 1,5-2 kg na plusie natomiast teraz 37+2 i jest + 12 takze mi sie pozniej troche rozkrecilo, ale dzidzia zdrowa i to najważniejsze :-) :)

Do góry