reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polki -Muzulmanki

Maryamka tak serduszko sie kraja jak widze wszystkie dzieci bezbronnich ludzi ktorzy gina kazdego dnia.........(((((

A co najgorsze nikt nic nie robi . . . ((((

NA poczatku wszyscy po3buja tauhid,i miec strong iman.....aby
wspierac sie nawzajem..............

a na razie dua dua i jeszcze raz dua.......

Czy ktoras z siostr potrafi mowic pisac po arabsku?

A kiedy Allah pomogł mi wejsc na droge prosta?

W czerwcu tego roku..alhamdullilah...............!!!

reklama
Salam dziewczyny
No to sie rozpisalysmy. Bardzo sie ciesze ze was poznalam.:-)
Ja jestem muzulmanka juz ponad 3 lata i naprawde ciezko mi przyszlo modlenie sie . Z hijab posnanowilam poczekac. Nie chce sie zmuszac bo potem moge zdjac a nie chcialabym tego. Zaloze jak bede gotowa inshallah.
Fasoleczko na kiedy masz date pordu? Ja mam na 12 czerwca :tak:

اسلم عليكم ي فسولكة
اسلم عليكم ي ام يسين
:-(
Wiecie, ze mi najbardziej zal nie tych co umarli. To sa szahidzi bez dwoch zdan. Bardziej mi zal tych ktorzy przezyli. Zona meza szahida, corka matki szahidki, brat siostry, matka corki i tak dalej i tak dalej... To dla nich ogromny test od Allaha. Niech Bog da im sile i cierpliwosc i niech sie spotkaja ze swoimi ukochanymi w Dżanna. Ameen.

Dzis czytalam o bialym fosforze. Izraelska armia uzywa broni jaka jej sie tylko podoba, broni chemicznej ktorej uzycie jest zabronione przez konwencje genewska na cywilach. Coz, Izrael ma konwencje genewska gleboko...:angry:

Az trudno mi uwierzyc ze to juz moj 7 rok na "siratul mustaqeem". SubhanaAllah! Alhamdulillah! Allahu Akbar!

Umm Yasin, jak sie dzidzius urodzi dzien po terminie, bedzie mial urodziny wtedy kiedy ja :tak:

Jesli chodzi o arabski to ja umiem troszke pisac i czytac ale w zasadzie... nie znam arabskiego :D

Kilka zwrotow sie tylko nauczylam jak bylam w Palestynie. Takie tam.. przynies podaj pozamiataj... :)

Umm Yasin, a powiedz jak tam Yasin radzi sobie z mowieniem i z nocnikowaniem?

salam aulakum wa rahmatullah wa barkakatuh

termin mam na bodajze 22 lipiec
ale po 1 usg sie wyjasni...

a teraz lece robic obiadek bo mezus wraca o 23 a ja caly dzien w wyrku lol

leniu****e

raczej odchorowuje...

do jutra inshallah sisters

wa alaiki salalm wa rahmatullah wa barkakatuh

Salam
Moj Yasinek jest na poziomie 0 jesli chodzi o nocnikowanie. Nawet jeszcze nie zaczelam nauki:baffled:. Ale mam zamiar wkrotce to zrobic dopoki mam czas po pozniej bedzie znowu karmienie, przewijanie, kapanie ..........:sorry2: wszystko od nowa. Mowi doslownie pare slow jak : mama, tata, piciu, dodo (spanko). Ale duzo rozumie zarowno po polsku jak i po arabsku. Lece nastawic cos na obiad ale co? Czasami mam ochote zatrudnic kucharke :confused:

salam aulakum wa rahmatullah wa barakatuh

a ja od rana u doktorki((((
wczorj zylki w oku mi troszke popekaly ale dzisiaj to oko cale czerwone +boli((( jeszcze kaszel katar i wogole

wiec mam antybiotyk krople do oczu i masc na zimno no usteczkach
alhamdullilah nie musimy placic za leki)))))

wlece pozniej inshaallah

wa alaiki salam wa rahmatullah wa barakatuh

Salam dziewczyny
A co robicie na codzien. Pracujecie?
Ja od 2 lat nie pracuje jestem w domu z Yasinem. Wczesniej pracowalam w biurze, zajmowalam sie organizowaniem imprez, weddings, business meeting itp i troche finansowymi sprawami. Teraz czas na wychowanie dzieci. Jak pojda do szkoly to poszlabym gdzies do pracy part time inshallah. Zobaczymy.
Maryam czy masz jakis muslim znajomych w PL ?
Fasoleczko kuruj sie kochana.!!!

Assalamu aleykum
No prosze, ja tez od 2 lat nie pracuje i siedze w domu z Yasminka no i teraz z Yasinem. Przed dziecmi pracowalam jako tlumaczka w Anglii. Yasminke w tym roku wyslemy chyba do przedszkola a ja sprobuje znalesc jakas prace najlepiej przez internet. InshAllah kheir.

Muzulmanskich znajomych mamy duzo we Wroclawiu. Niestety rok temu wyprowadzilismy sie stamtad do Szczawna i rzadko ich widujemy. Znam tez kilka siostr rozsianych po calej Polsce.

Salam aulakumwa rahmatullah wa barakkatuh

Jeszcze nie wyzdrowialam i obawiam sie bo to antybiotyk moze dzidiz zaszkodzic(((((((((((

Co do pracy to pracowalam w miedzyzdrojach w restauracji,a po przyjezdzie do UK jako care assistant od 2005. . .
alhamdullilah gdy weszłam na prosta droge ISLAMU zaprzestalam pracowac.
Pozniej alhamdulillah weszłam w związek małżeński z M i jestem w domciu))))
Nie powem czasami brakuje mi pracy(mam jej duzo w domku bez dziecka jeszcze)ale to nie to samo.....
Jednakze znalesc prace jest b.trudno (no chodzi mi o halal one)
gdyz wszedzie sa mezczyzni i fitna na okolo((((((((((((((((((
Moze jednego dnia ud mi sie znalesc prace ktora bede mogla wykonywac z czystym sercem inshaallah jak narazie z niczym takim sie nie spotkalam:(

salam siostrzyczki

reklama
Bismillah
Fasoleczko antybiotyk nie powinien zaszkodzic dziecku. ja tez bralam , 2 razy i wszystko bylo ok alhamdullah. Ogolnie antybiotyki sa raczej bezpieczne. Rozmawialam o tym z kilkoma lekarzami tu zarowno i w Polsce. Powiedzieli ze wlasciwie stan zapalny w twoim organizmie jest gorszy dla dziecka niz leczenie antybiotykami.
Wiesz ja kiedy pracowalam w Wirtual Office. To biuro gdzie prowadzi sie uslugi sekretarskie nie bedac wlasciwie w wlasciwej firmie. Kontakt jest tylko tel lub mailowy. Bylam tam z 3 innymi dziewczynami i to wszystko. Odbierasz telefony, mailujesz itp. Nie ma kontaktu z innymi praktycznie. Poszukaj na necie o tym powinno sie ci spodobac. Lub moze telemarketin etc...
Powodzenia.
Salam

Do góry