reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polki -Muzulmanki

reklama
Witam

kilka dni temu przez rzypadek wpadłam na ten watek i czytam i czytam he he he samamieszkam w walii gdzie znam 2 dziewczyny które przeszły na islam jedna jest samotna a druga ma córkę ale męza chyba nie........

powiedzcie mi co to oznacza w waszych postach

Salam aulakum wa rahmatullah wa barkakatuh?? i takie tam podobne okreslenia???

Salam Alejkum (wa rahmatullah wa barakatu)- oznacza powitanie... cos w stylu - dzien dobry hehehe... czasmi mowimy samo Salam ;)

odpowiadajac zmienia sie kolejnosc, i moiw Alejkum wa salam....

a dokladnie z arabskiego znaczy mniej wiecej: Niech pokuj, milosierdzie i blogoslawienstwo Boga (Allaha) bedzie z toba

A dzięki za wytłumaczenia troszkę to trudne do ogarniecia he he dla takich osób jak jak które nie sa w tej wierze....

a powiedz mi bo czasami widzę dziewczyny które mają zakryta cała twarz widać im tlko oczy a niektóre mają twarze odkryte tylko włosy zasłoniete???czym one się różnią??

roznia sie gustem ;) islam nie nakazuje nakrywac twarzy, to ma korzenie kulturowe. troche zazdroszcze tym kobietom w niqabach- nie musza sie martwic o makijaz, czy maja ladna cere... a z drugiej strony czujemy lek przed nimi, bo nie widzimy ich twarzy. moim zdaniem niqab w europie sie nie sprawdza, bo przyciaga uwage otoczenia.

as salam aulakum wa rahamtullah wa barakatuh

Witam wszystkie nowe,siwezuskie i te strasze muzulmaneczki.
Mashaallah Allah subhana wa ta ala poprowadzil nas wszystkie droga prosta.
Alhamdullilah powinnismy byc wdzieczne ze zostalysmy wybrane.

Siostro ali&hadi.
Astafirullah zamiast oskarzac czy ublizac innym muzulmana powinnas siostro
hamowac sie ze swoimi wypowiedziami.
Tu na forum powinnismy pomoc siostra w zdobywaniu i poszerzaniu wiedzy,a nie je ostraszac.
Nikt tu nie wytyka palcami np.Ciebie ze jestes szyitka czy inne siostry.
:no::no::no:

A Planeta Islam jest strona Salafi a nie Wahabi .Powinnas kochana poszerzyc swoja wiedze zanim zaczniesz brzydko mowic o innych.
Kochana duuuuga droga przed Toba.Oczywiscie ze chrzescijanie to osoby niewierzcy,nie wiem zkad ten pomysl?
Do zrozumienia Quranu powinnas zaopatrzyc sie w tlumaczenie.Nie mozna tlumaczyc sobie Quranu na wlasny rozum.

Niech Ci Allah wybaczy i poprowadzi nas wszystkich droga prosta.Ameen

:no:
Salams Siostrzyczki,
Wiem, ze najwiecej Polek wchodzi na strone planetaislam, dlatego musze Was ostrzec.
To nie sa prawdziwi Sunnici czy Szyici, to Wahhabici!!!!
Niestety wiekszosc Sunnickich Meczetow w Europie zarzadzana jest przez Wahhabitow. Niektorzy z nich robia pranie mozgu :-( Twierdza, ze chrzescijanie, to khafer- niewierzacy, od ktorych trzeba trzymac sie z daleka. To nieprawda! Na poczatku Koranu jest zapisane, ze jestesmy ludzmi jednego Boga, jestesmy bracmi.

Przyklad z planetyislam: twierdza, ze mozna przecierac skarpetki podczas wudhu. Prawda: Wsrod Sunnitow i Szyitow jest to NIEDOZWOLONE; wyjatek stanowi jedynie ekstremalna sytuacja tj. wojna.
Zobaczcie co wypisuja o swinkach, gdyby to byla prawda to wieprzowina bylaby sopla soli...

Wszystkim Siostrom zycze milosci i sily w sercu, spokoju umyslu w tym Swietym Miesiacu.
Ramadhan Kareem :-)

Salmusie gdzie jestescie?

Zonka Doktorka..halloo?

Caluje was wszystkie b.mocno

cmokcmok

as salam aulakum wa rahamtullah wa barakaktuh

Salam siostry.

Znalazłam ten temat wyszukując informacji nt Polek w Islamie, dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy :)

jestem w dość trudnej sytuacji, nie bardzo mam z kim o tym porozmawiać... islamem interesowałam się kiedyś bardzo długo, potem w końcu jakoś to zainteresowanie upadło, poniekąd za sprawą rodziny. Teraz jestem tu, w Londynie od jakiegoś czasu, zakochałam się w muzułmaninie... chociaż nie, zakochanie to za duże słowo, na razie to raczej fascynacja. W każdym razie - nie wiem co robić.... jeśli któraś z Was mogłaby ze mną porozmawiać, choćby przez prywatne wiadomości będę bardzo wdzięczna, nie chcę zbyt wielu szczegółów tu na forum wypisywać....

pozdrawiam dobranocnie :)

Oj dluuugo tu nie zagladalam :)
Ale widze watek umarl smiercia naturalna :(

HANYIA pisz smialo na priva. Idpowiem na ile bede w stanie :)

reklama
Asalam Aleikum :-)
Tak sobie przypomniałam że napisałam kilka miesięcy temu hehe
``` Odp dla ali&hadi Tottenham :tak:

Alhamdulillah od tamtego czasu przeszłam na tryb zaawansowany ;p chodze na zajęcia do meczetu - dzieki którym ucze się czytać po Arabsku i InshaAllah niebawem przejde to czytania i zapamiętywania Koranu.

khadeeja ;p chętnie pomogę ;p:cool2:

Pozdrawiam siostrzyczki

Do góry