reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

Nasze zakupowe hity :-)

pieluszki - PAMPERS BABY DRY, bardzo chłonne, izolują wilgoć od pupy i z "poważniejszymi" niespodziankami też sobie świetnie radzą :tak:

chusteczki - również PAMPERS uważam za najlepsze, trochę gorsze są HUGGIES ;-) Ale najważniejsze, żeby nie były perfumowane, bo w nich mam wrażenie jest więcej olejków zapachowych niż wilgoci potrzebnej do pielęgnacji :sorry:

krem do pupy - jednomyślne SUDOCREM i ZIAJKA na 1 miejscu, absolutnie zero odparzeń! Ziajkę stosuję na dzień bo łatwiej się rozsmarowuje i wydaje się "lżejsza", bardziej "zawiesity" Sudocrem zostawiam na noc. Gabrysia przesypia nam nocki i nie ma sensu budzić siebie i ją na zmianę pieluszki, a kilka godzin w tej samej mogłoby powodować problemy skórne. Na szczęscie sudocrem dobrze nawilża i izoluje skórkę pupy :-)

krem do buzi - również ZIAJKA :tak:

do kąpieli - Johnson's Baby o zapachu lawendowym, ułatwiający zasypianie :-)
po kąpieli - oliwka Johnson's Baby

do zabawy - huśtawka hybrydowa Bright Starts
01.png.jpg

KITY: pieluszki HUGGIES :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
HITY:

- pieluchy Pampers Active Baby (zielone)
- woda przegotowana do przemywania pupy = ZERO odparzeń, piękne różowe pupsko :)
- oliwka Nivea Baby zamiennie z mleczkiem pielęgnacyjnym Nivea Baby
- do kąpieli Szampon i Płyn do kąpieli dla niemowląt Pat&Rub, pięknie, łagodnie pachnie, NIE MA W SKŁADZIE CHEMII I PARABENÓW, Oilatum Soft też się sprawdzał, ale ja lubię jak woda do kąpieli troszkę pachnie
- ochronny krem do buźki zamiennie Bambino i Pat&Rub
- bujaczek BabyBjorn - Kuba ma mega frajdę bujając się na nim, sam sobie reguluję siłę "bujnięć" i strasznie się cieszy, poza tym leżaczek waży ok 2kg i złożony jest wielkości większej teczki, można go ze sobą wszędzie zabierać, np. idąc w gości albo nawet do knajpki.
- woda morska do noska + aspirator Frida
- gryzak "żyrafa Sophie" - Kuba potrafi się nią zajmować godzinami, nie dość, że ustrojstwo piszczy przy naciśnięciu, to jeszcze ma dla niego ciekawy kształt i mały siedzi i ogryza wszystko po kolei :)

KITY
:

- wszelkie mokre chusteczki - Kuba szczęśliwie nie jest na nic uczulony, ale odkąd przestalismy mu myć pupę tym wynalazkiem, w ogóle się nie odparza. Jak idziemy w plener to jednak mam awaryjną paczkę chusteczek Pampers aloesowych, ładnie pachną i są dobrze nawilżone. Po ich uzyciu jeszcze profilaktycznie smaruję małemu pupę Alantanem albo oliwką.

to tak na szybko, jak sobie coś przypomnę, będę dopisywać :)

HITY:
1. mleczko nivea sensitive- świetnie nawilża, szybko się wchłania, zero świecenia a skóra miękka. świetne!
2. nivea S.O.S - ratuje buzię i pupę od wszelkich podrażnień
3. płyn do kąpieli nivea -ładnie pachnie, nie wysusza
4. chusteczki - tylko nivea soft&cream
5. pieluchy pampers - tylko zielone !
6. wkładki laktacyjne johnson- bardzo chłonne i miękkie
7. butelki MAM Baby- antykolkowe- super smoczek i zero wzdęć!

KITY:
1. wszelkie OLIWKI- wysuszały i tłuściły jedynie ubranko, używałam jedynie do masażu brzuszka jak miał wzdęcia.
2. pieluchy dada- kupiłam kiedyś bo wszyscy zachwalali i stoi teraz cała paka 2- odpażyły mu pupę tak że nie umiałam sobie z tym poradzić!
3. chusteczki pampers POMARAŃCZOWE z rumiankiem- uczuliły go strasznie. Teraz nie używam nic co zawiera rumianek.
4. jednorazowe wkładki laktacyjne avent - kit jakich mało,myślałam ze zaoszczędzę a poszły do kosza- strasznie przeciekają!
5. pieluchy happy- strasznie sztywne!

Ja używam DADY i są ok, nie sprawdziły nam się HAGISY. Chusteczki też DADA tylko niebieskie, bez zapachowe. Rossmanowskie chusteczki złe mało nawilżone.

Kosmetyki Hippa używam-oliwka, płyn do kąpieli i szampon w jednym, krem do buźki na każdą pogodę, wszystko w porządku, krem do pupci-SUDOCREM.

Leżaczak-bujaczek firmy BRIGHT STARTS jest w porządku też.

A ja polecam butelki, smoczki i smoczki uspokajacze z LOVI.

Ostatnia edycja:
Wielkim kitem, w mojej ocenie, są te śliczne grube tetrowe pieluszki we wzorki, które kupuje się zapakowane po kilka - np. w paski, kwiatki itd. Są tak sztywne i twarde (nawet po wielu praniach i prasowaniu z parą), że nie nadają się do wycierania dzióbka, ani do tego, żeby położyć sobie je na ramieniu jeśli mała ma tam trzymac główkę. Używam ich wyłącznie podczas kąpieli - wkładamy w nich Emilkę do kąpieli.... Właściwie to teraz sobie uświadomiłam, że ona lubi kąpanie, więc może już czas porzucić pieluszkę.... :) No więc teraz będe mogła je wyrzucić bez żalu ;)

Hity:

Pieluszki Pampers Active Fit
pieluszki.jpg
Chusteczki Pampers zielone
Żel do mycia ciała i włosków Nivea
Mleczko po kąpieli Nivea
Leżaczek bujaczek Mikrus
product_thumb.php.jpg
Canpol pierwsza szczoteczka
pierwsza szczoteczka.jpg
Gryzaczek Nuby mój Syn może się nim bawić i bawić nic więcej mu wtedy nie trzeba
gryzak nuby.jpg
Smoczki Avent 0-6
Butelki Avent
Kubek niekapek Avent
IMG_4143.jpg
Krem do pumpki Bephanten
Na buźkę krem Bambino na wyjście ochronny
W domu przemywamy buzię rumiankiem i smarujemy Bambino pielęgnacyjnym
Mata edukacyjna BabyOno
mate-edukacyjna-babyono-rozkladana-lew-496.jpg
Frida do noska

Kity:

Pieluchy Huggis przeciekają i odparzają

Ostatnia edycja:
reklama
Nasze Hity:

- oliwka Nivei
- krem na nie pogode Nivei
-pieluchy active Baby (zielone) oraz zgadzam sie z żabcia acive Fit (kupywalam na allegro )sciagane z niemiec sssuper
-sudocrem
-mleczko do kapieli 2w1 Nivei
-Alantan masc "na wszystko" !!!kaszka na buzce zniknela.
-Mata edukacyjna Tiny Love z lusterkiem sssuper
-Frida do noska +sól morska
- Butelka antykolkowa Mr Brown
- Chusteczki nawilzajace Penaten

Nasze Kity

- Pieluchy bella nie przyjemne w dotyku
- Chusteczki Hugies ,

Do góry