Powiedzcie mi czemu takie wysokie faktory zamierzacie kupić-aż 50 Mi babka w aptece powiedziała, że 30 w zupełności wystarczy. Przecież te nasze dzieciaczki raczej bedą osłaniane od słońca, a z 50 to by chyba się na plaży mogły smażyć.;-) Chociaz może ja się nie znam :-)
reklama
mammamisia
Wrześniowe mamy'06
Renee wszystko zależy od skóry dziecka. Mój ma bardzo wrażliwą. Już w sobote był opalony a dzisiaj zauważyłam, że skóra zrobiła mu się taka pomarszczona jak u staruszka. Na studiach babka od dermatologi przestrzegała nas, że wiosenne słońce też jest bardzo szkodliwe dlatego taki wysoki faktor nadaje się nie tylko do prażenia na słońcu ale i na wiosenne spacery. A teraz już słońce jest coraz ostrzejsze. Naczytałam się też o szkodliwości i zasięgu promieni słonecznych oraz napatrzyłam się na zdjęcia z czerniakami i innymi tam dziadostwami więc chciałabym uchronić przed tym małego. A myślę, że takim wysokim faktorem na pewno mu nie zaszkodzę.
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Ja kupilam dzis Zuzince w Rossmann`ie krem z filtrem 30 - Nivea. ;-) Mam nadzieje,ze bedzie ok. :-)
RENEE tak naprawdę to między faktorem 30 a 50 to jest juz niewielka różnica - setnych po przecinku w blokowaniu promieni słonecznych - miałam to na jakims szkoleniu ale nie chce mi się teraz tego szukać. Więc 30 myśle, że jest już wystarczająca. Ja kupiłam 50 bo mniejszego nie było a chciałam z Musteli
MAMAMISIA ja Mustelę uwielbiam BUżka jest po niej gładziutka, ślicznie pachnie nie uczula i jest suuuper wydajna. Wszystkie kosmetyki mamy z tej firmy (poza tymi do pupci) a większośc to kupione były zaraz po urodzeniu Anielki wiec mamy juz ponad półroku (płyn do kąpieli uzywamy codziennie). Polecam
MAMAMISIA ja Mustelę uwielbiam BUżka jest po niej gładziutka, ślicznie pachnie nie uczula i jest suuuper wydajna. Wszystkie kosmetyki mamy z tej firmy (poza tymi do pupci) a większośc to kupione były zaraz po urodzeniu Anielki wiec mamy juz ponad półroku (płyn do kąpieli uzywamy codziennie). Polecam
dzikidzik
mamula MAJULI
podobno to pierwsze wiosenne słońce jest najostrzejsze
a moja Majela już brązowsza byc niemusi,
więc faktor wysoki być musi
a moja Majela już brązowsza byc niemusi,
więc faktor wysoki być musi
mammamisia
Wrześniowe mamy'06
Ja zdecyduję się na ten krem z Musteli o którym pisała Mju. Muszę go na allegro zamówić bo u nas nie ma go nigdzie
reklama
Podziel się: