reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

polecam/odradzam

Miała świetą rację Kasiulka :-) :-) My smarowaliśmy go drogimi maściami .różnymi płynami do kąpieli a to tylko łagodziło ale nie znikało a teraz kąpiemy w krochmalu i alergiii już prawie nie widać:-) :-) .Wszystkie te płyny są super ale nie działały na Naleśnika

reklama
A wiolu dziękuje za polecenie mi 2 fazowego płynu do kąpania bubchen:-) :-) dla mnie tańszy od oilatum i o niebo lepszy:-) :-)

Dziewczynki ,napiszcie coś o tym dwufazowym płynie...My cały czas używamy mydła,szmponu i oliwki Oilatum,czasem Sorayki więc może czas na zmianę...

Ja polecam płyn do kąpieli Johnsona z lawendą,pieęęęękknie pachnie i pomaga w zaśnięciu...taki sam mamy szamponik do włosów ale mało go uzywamy bo i włosków Olis ma niedużo;-)
i rzeczywiście super jest Balneum Hermal,natłuszcza od razu i nie trzeba uzywac oliwki...właśnie,czy po kąpieli nacieracie dzieci balsamem czy wlasnie oliwką? Bo ja oliwką,mam taka super ze Stanów Lander czy jakos tak,ale u nas jej nie ma...wydajna jest,mam ja od urodzenia Oliwiera i zostalo jeszcze pół butli!:szok:
Poza tym czy wcieracie w buźkę po kąpieli jakis kremik?

Ja odradzam chusteczki do pupki Nivea-minus za zapach,dla mnie wstrętny! No i Huggies-strasznie szorstkie!U nas najlepsze własnie Bambino i zwykłe Pampersa.
A jako sliniaki do jedzenia marchewki najlepsze i ekonomiczne są tetrówki no i polecam dziewczynom z zagranicy śliniaki jednorazowe Pampersa-rewelacja! tylko u nas nie ma:no:

My pokąpieli robimy mały masaż z Oilatum najczęściej lub oliwką ale raczej Bambino-nie zostawia na ubrankach ciężko spieralnych plam.Buzię też tym samym smarujemy lub czasem nawilżającą Nivea'ką.Dla nas chustecki Nivea są za mało nasączone a Bambino super-przede wszystkim ślicznie pachną.Używamy też Jonhsona,Satessy,Baby Norm(Mario przywozi z Niemiec)i Clean-też są niezłe...I polecam Alantan Plus(krem i maść) do smarowania pupki!!!

My cialka nie smarujemy, a juz na pewno nie oliwka, bo moj maly zboj bardzo sie poci. A do twarzy mamy bambino, ale czesciej uzywam aveeno baby, rewelacja, tylko nie wiem czy w Polsce jest. w ogole aveeno ma super kosmetyki, ale sa troche drozsze od innych firm.

Oj,my mamy kilka produktów Aveeno ale na razie korzystamy tylko z kremu na odparzenia po dużych kupkach na zmianę z Alantanem...A ja mam jakiś krem nawilżający d twarzy i balsam do ciała...To mój przyjaciel z Kanady nam przywiózł.Faktycznie super.

reklama
Ja tez na razie uzywam tylko kremiku do twarzy Aveeno, bo dostalam duzo kosmetykow od znajomych wiekszosci Johnsona, tez sa dobre.:tak:

Do góry