reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

Zdecydowanie odradzam niebieskie chusteczki Bobini. Maja takie fajne zamkniecie i nie wysychaja, ale obrzydliwie smierdza. Pamietam, ze juz sie kiedys na nie nacielam, ale P. nie pamietal i kupil ostatnio dwie paczki... :baffled:
Potwierdzam -ochydztwo, paskudztwo, bleee:baffled::oo2::no2::errr::dry:

reklama
polecam maść Diprobase. używam jej na suche atopowe policzki Piotrusia od poniedziałku i widzę bardzo dużą poprawę. jeszcze kilka dni i ta tarka na policzkach całkiem pójdzie w niepamięć :tak:
skłąd Diprobase maści to ciekła parafina i wazelina. żadnych sterydów, żadnych perfumów.
Leyna, mam bardzo podobna masc dla Jagody - Lipobase - to zdaje sie jest dokladnie to samo, ale za cholere to nie chce jej pomoc :wściekła/y: Jak tego nie uzywam, to skorka jej prawie schodzi, a jak uzywam to jest po prostu przesuszona. Poprosze o pomoc!! No i u nas Lipobase kosztuje 17 czy 18 zlotych... A ze zapytam - jak czesto smarujesz buzke Piotrusiowi??
Renee, tez uwazam, ze rzeczy z Aventa sa super, tylko nie smoczki - moja nie toleruje smoczkow kulek, a avent nie ma anatomicznych, wiec korzystam z canpola. Ale mialam okazje wyprobowac laktator Canpola (reczny) i jeszcze chyba dwoch innych firm i zdecydowanie Avent ktorego mialam na stanie ;-) jest najlepszy. A zeby bylo smieszniej to dostalam juz uzywany i to przez dziewczyne ktora dwojke swoich dzieci ma i dosc czesto go uzywala bo miala cholernie duzo pokarmu.
Mamusie nie uzywajace Pampersow - pomocy!! Ja jestem ostatnio na etapie wyprobowywania kolejnych rodzajow pieluch - juz probowalam z Rossmana, ale mala zaczela sie przesikiwac nad ranem. Wyprobowalam z biedronki Dada, ale przesikala sie juz w pierwsza noc - fakt, ze mialam tylko 3 sztuki, wiec moze powinnam kupic i wyprobowac raz jeszcze, teraz kupilam firmowe z Duk'a - ale chyba sa czyms nasaczone bo strasznie smierdza. Nie przeszkadzaloby mi to gdyby nie fakt, ze mala na nie tez ma uczulenie... jak jej pupe wycieram to ma wszystko zaczerwienione i krostki dookola jeszcze dodatkowo, no i przy wycieraniu sie strasznie prezy jak tam dotykam, dopieo jak zasmarowuje sudocremem to sie uspokaja - mysle, ze ja to piecze... Pomozcie z wyborem pieluch, ktore Wam sie sprawdzily!! Zaznaczam, ze Huggiesy u nas niestety nie dzialaja - sa super, ale na dupki wezsze niz Jagody...
Kuzwa, a taka bylam z tych pieluch Duk'a zadowolona - dobra chlonnosc, fajny ksztalt, z tylu i przy rzepach gumki, i do tego wszystkiego zolty paseczek ktory w miare zasikiwania zmienial sie na niebieski (taki bajer, z ktorego nie korzystalam, ale fajny). Zeby nie to uczulenie to bym uzywala, zwlaszcza, ze cena super - za 4, 9-18 kilo, 40 sztuk zaplacilam tylko 17 zeta z groszami...

Przy karmieniu piersia na 100% mozna uzywac skrzypovity - pytalam w aptece. Tylko ponoc droga jest, nie wiem sama, bo nie mam potrzeby uzywac - wlosy dalej mam takie geste jak mialam i nie wypadaja.

Karoo no ja Ci nie doradzę, bo my na rossmanowskich pieluchach jedziemy i dla nas są suuper:tak:. A powiedz gdzie Ty te pieluchy Duk`a kupowałaś, bo ja pierwszy raz o takich słyszę:eek::dry:

Tutaj jest ich stronka: http://www.duk24.pl/ chociaz z tego co patrze, to duze paczki pieluch maja tu po 25,5, to juz sie wcale nie oplaca... A u nas zaplacilam 17 z groszami, fakt, ze w promocji, ale kierowniczka sklepu mowila, ze normalnie kosztuja kolo 20 zlotych za duza paczke... No i jest kilka rodzajow.

Karoo co do skrzypowity , to ja też pytałam w wielu aptekach i wszystkie sa zgodne że skrzypu podczas karmienia zażywać nie wolno:baffled:

co do pieluch to ja ostatnio jade na Love za 64szt. płace 32 zł (8-18kg)jest jeden feler są one tylko u nas w Realu nigdzie indziej ich nie widziałam w innych realach tez nie.
Pampersy tez u nas przegrywają w zastępstwie używam Huggisów.

Karoo, wyprobuj Alantan Plus - nam pediatra kazala nim smarowac pupke (Sara miala straszne odparzenia, teraz jest gladziutka) i kilka razy dziennie buzke - dobrze natluszcza i odbudowuje naskorek. No i jest tani, bo chyba ok. 7 zl kosztuje.

Sandra - wyprobuje :-) Dzieki

Mada, ja tez bylam zaskoczona, ale pytalam w trzech czy czterech aptekach, bo nie moglam uwierzyc :baffled: Teraz zglupialam :confused: Kolezanka karmila i brala, fakt, ze juz powoli odstawiala, ale tez pytala w aptekach, zeby dziecku nie zaszkodzic... Sama juz nie wiem... Dobrze, ze mi nie wypadaly wlosy to nie kupilam, a jakbym kupila i malej zaszkodzila bo farmaceuta mnie zle opinformowal?? :confused::baffled::wściekła/y:

karoo sprawdziłam w necie skład kremu Lipobase (Biała miękka parafina, woda destylowana, parafina ciekła, alkohol cetostearylowy, cetomacrogol 1000, parahydroksybenzoesan metalu, kwas cytrynowy, cytrynian sodu). maść Diprobase (nie krem) zawiera tylko parafinę i wazelinę, więc się trochę składem różnią. może ten alkohol wysusza? u Piotrusia ta maść nie wysusza skóry za to pięknie natłuszcza. nam te suche place poschodziły. smaruję mu buźkę 2 razy dziennie: rano i wieczorem po kąpieli. cena ok. 14 zł ale nie oznacza to, że Jagódce by pomogło. dominique swego czasu zachwalała Emolium. Piotruś po tym miał jeszcze gorsza buźkę niż przed.
niestety, trzeba próbować różnych specyfików. niestety dla naszego portfela.

co zaś do innych pieluszek to pomóc tu nie potrafię - Piotruś używa Huggies Super Flex i świetnie sprawdzają.

reklama
Leyna, dzieki, faktycznie troche inny sklad, chociaz pediatra -alergolog u ktorej bylam i pytalam mowila, ze lipobase jest lepsze niz diprobase, dlatego kupilam Lipo, ale czemu by nie sprobowac, lipobaza juz mi sie konczy, wiec moge zainwestowac w cos tanszego, a moze lepszego :-) Ten alantan plus tez wyprobuje, kto wie, moze i nam sie sprawdzi :-)

Do góry