polecam maść
Diprobase. używam jej na suche atopowe policzki Piotrusia od poniedziałku i widzę bardzo dużą poprawę. jeszcze kilka dni i ta tarka na policzkach całkiem pójdzie w niepamięć
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
skłąd Diprobase maści to ciekła parafina i wazelina. żadnych sterydów, żadnych perfumów.
Leyna, mam bardzo podobna masc dla Jagody - Lipobase - to zdaje sie jest dokladnie to samo, ale za cholere to nie chce jej pomoc
![wściekła :wściekła/y: :wściekła/y:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/realmad2.gif)
Jak tego nie uzywam, to skorka jej prawie schodzi, a jak uzywam to jest po prostu przesuszona. Poprosze o pomoc!! No i u nas Lipobase kosztuje 17 czy 18 zlotych... A ze zapytam - jak czesto smarujesz buzke Piotrusiowi??
Renee, tez uwazam, ze rzeczy z Aventa sa super, tylko nie smoczki - moja nie toleruje smoczkow kulek, a avent nie ma anatomicznych, wiec korzystam z canpola. Ale mialam okazje wyprobowac laktator Canpola (reczny) i jeszcze chyba dwoch innych firm i zdecydowanie Avent ktorego mialam na stanie ;-) jest najlepszy. A zeby bylo smieszniej to dostalam juz uzywany i to przez dziewczyne ktora dwojke swoich dzieci ma i dosc czesto go uzywala bo miala cholernie duzo pokarmu.
Mamusie nie uzywajace Pampersow - pomocy!! Ja jestem ostatnio na etapie wyprobowywania kolejnych rodzajow pieluch - juz probowalam z Rossmana, ale mala zaczela sie przesikiwac nad ranem. Wyprobowalam z biedronki Dada, ale przesikala sie juz w pierwsza noc - fakt, ze mialam tylko 3 sztuki, wiec moze powinnam kupic i wyprobowac raz jeszcze, teraz kupilam firmowe z Duk'a - ale chyba sa czyms nasaczone bo strasznie smierdza. Nie przeszkadzaloby mi to gdyby nie fakt, ze mala na nie tez ma uczulenie... jak jej pupe wycieram to ma wszystko zaczerwienione i krostki dookola jeszcze dodatkowo, no i przy wycieraniu sie strasznie prezy jak tam dotykam, dopieo jak zasmarowuje sudocremem to sie uspokaja - mysle, ze ja to piecze... Pomozcie z wyborem pieluch, ktore Wam sie sprawdzily!! Zaznaczam, ze Huggiesy u nas niestety nie dzialaja - sa super, ale na dupki wezsze niz Jagody...
Kuzwa, a taka bylam z tych pieluch Duk'a zadowolona - dobra chlonnosc, fajny ksztalt, z tylu i przy rzepach gumki, i do tego wszystkiego zolty paseczek ktory w miare zasikiwania zmienial sie na niebieski (taki bajer, z ktorego nie korzystalam, ale fajny). Zeby nie to uczulenie to bym uzywala, zwlaszcza, ze cena super - za 4, 9-18 kilo, 40 sztuk zaplacilam tylko 17 zeta z groszami...