reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

u nas na szczęście mała nie ma żadnych uczuleń.... i jak do tej pory pampersy sprawdzają sie najlepiej!!! i w sumie duża paka starcza nam na jakieś 2,5-3 tyg.
aaa... i wiecie co w auchan duża paka jest za 38 zł... więc zakupiliśmy sobie ostatnio 3 paczki

od jakiegoś czasu do pupy używam kremu bambino... też w sumie się sprawdza...ale nie ma to jak bepanthen...

a co polecacie po kąpieli... bo ostatnio zauważyłąm,że julcia ma dość suchą skórkę... a i czy do kąpieli dodajecie jeszcze czegoś natłuszczającego??? bo my odkąd kąpiemy julę w dużej wannie niczego do wody nie dodajemy...

reklama
u nas na szczęście mała nie ma żadnych uczuleń.... i jak do tej pory pampersy sprawdzają sie najlepiej!!! i w sumie duża paka starcza nam na jakieś 2,5-3 tyg.
aaa... i wiecie co w auchan duża paka jest za 38 zł... więc zakupiliśmy sobie ostatnio 3 paczki

od jakiegoś czasu do pupy używam kremu bambino... też w sumie się sprawdza...ale nie ma to jak bepanthen...

a co polecacie po kąpieli... bo ostatnio zauważyłąm,że julcia ma dość suchą skórkę... a i czy do kąpieli dodajecie jeszcze czegoś natłuszczającego??? bo my odkąd kąpiemy julę w dużej wannie niczego do wody nie dodajemy...

my do kapieli ostatnio dodajemy lawendowego Jonsona ale to w zasadzie z powodu tego aby była piana, bo mała ja lubi bardzo(no i my nadal w wanience:no:) a po kąpieli co drugi dzien balsamik z Hippa bo codziennie nie powinno sie używac mazideł, no ale Jeżeli Julcia ma sucha skórkę to dodaj oliwki do kapieli może , mi się wydaje że balsamik lepszy po kapieli niez oliwka(dziciaczki juz sa duże) nie zatyka tak porów .
czy ktoś kapie w brodziku?? bo ja próbowałam ale to istna masakra:no: a w wanience ledwo się mieścimy:-p

mada ja kapię w brodziku, tylko mam głęboki 35cm, jak dla mnie rewelacja, Alka szaleje, nawet jak chlapie to nie jest mokra cała łazienka a ja sobie klęczę przed brodzikiem, po kąpieli wyciągam ją od razu na rozłożony na podłodze ręcznik i zanoszę do sypialni w celu dalszego obrządku:-D a do wody leję płyn do kąpieli BAMBI:tak:

bedyta ja tez mam głęboki brodzik ale kiepskie dojście do niego bo jest kwadratowy, koło brodzika stoi pralka wiec troche zastawia wejscie do niego ale teraz mała juz ładne siedzi to może znowu spróbujemy, bo kapieli w wanience mam dość:no:

oj, to u mnie bardzo wygodnie jest:tak: brodzik jest zaokrąglony i mam kupę miejsca, bo pralkę postawiliśmy w przejściu na strych, może ty też coś z pralką pokombinuj??

oj, to u mnie bardzo wygodnie jest:tak: brodzik jest zaokrąglony i mam kupę miejsca, bo pralkę postawiliśmy w przejściu na strych, może ty też coś z pralką pokombinuj??
już tak właśnie myslę aby ja weksmitować do kuchni tylko ze to kolejna marchewka na kiju dla mojego dziecka bo do pralk ale miejsce jest bo kuchnia w odróżnieniu od łazienki jst duzai tez lezie i łazienka musi byc zamknięta:baffled: no i nie wiem jak z odpływem bo w łazience juz gotowy a w kuchni przeciez nie będe specjalnie kłuc kafelek ale miejsce jest bo kuchnia w odróżnieniu od łazienki jest duża.
a kładziesz jakąś matę do brodzika??

sprawdź czy odpływu z pralki nie można podłączyć do zlewu, byłoby bez roboty, a pralkę też możesz zamknąć:-D nic nie daje do brodzika tylko piankę robię, jak była malutka to kąpałam ją na materacyku gąbkowym:-D

dziewczyny może pogadajmy o bucikach:tak:

wiem ze muszą być skórzane, profilowane i z usztywniona pietka ale co do rozmiaru to trochę się gubie, bo moja ma jedne 18 drugie 20 ,nie wiem ile większe powinny być buciki, jeszcze nie chodzi ale z obserwacji to nastapi juz nie długo i sandałki juz będę musiał kupić takie do chodzenia i nie wiem jaki rozmiar, najchetniej kupiłabym na allegro no ale problem w rozmiarze bo wolałabym przymierzyć a w sklepach sandały 20 sa duzo za duże, za to adidaski 20 dobre(albo mi się wydaje bo nie widze gdzie ma palce)
wczoraj poczytałam na innych forach troszkę o butach i jedni polecaja Bartka inni nie (drogie strasznie) ja kupiłam Gufo i jestem zadowolona, skórkowe, profilowane, dość ładne no i kosztowały 39zł
polecacie jeszce jakieś inne firmy??

Mada, co firma, to inna rozmiarowka! W sklepach maja takie miarki- przekladasz stopke dziecka i wiesz jakiego rozmiaru szukac. My ostatnio kupilismy 18 w Deichmannie (specjalnie bralismy o numer wieksze, zeby na dluzej starczyly), takie skorzane trzewiki, ale juz sa akurat, wiec niedlugo wybierzemy sie po 20. Tylko teraz bedziemy kupowac takie specjalne do chodzenia. No i jakies kapciuszki po domu by nam sie przydaly.

reklama
własnie co do kapciuszków, to ja sie zastanawiam czy po domu też kapciuszki profilowane czy może wystarcza skarpetki z abs-em, dla mnie wygodniej jest latac w domu na boso niż w jakich kolwiek profilowanych, wygodnych paputach a jak to sie ma do stopy dziecka?

Do góry