reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

myślałam, myślałam i wymyśliłam, czasem mi się za dużo zupki ugotuje, jak tak średnio za dużo to w lodówce na następny dzień zostawiam, ale jak więcej to nie wiedziałam w czym zamrozić, a teraz już wiem: w woreczkach do zamrażania pokarmu, nawet podziałka jest:-D
my do pupki w dalszym ciągu sudocrem:-D

reklama
Bedyta, przeczytalam w ktorejs z nowych gazet "dzidziowych", ze jedzonko mozna tez zamrozic dzieciom w sloiczkach gerberkowych/bobovitowych itd.

myślałam, myślałam i wymyśliłam, czasem mi się za dużo zupki ugotuje, jak tak średnio za dużo to w lodówce na następny dzień zostawiam, ale jak więcej to nie wiedziałam w czym zamrozić, a teraz już wiem: w woreczkach do zamrażania pokarmu, nawet podziałka jest:-D
my do pupki w dalszym ciągu sudocrem:-D

możesz w zwykłych woreczkach do zamrażania żywności, ostatnio w tv połozna mówiła ze mozna w tych zwykłych. ja do pupy używam kremu linomag na zmiane z bambino. penatenu uzywałam u andzi jak była mała bo w sumie to wtedy nie było za bardzo w czym wybierać. była maść wazelinowa linomag albo tormentiol ,a penaten bardzo chronił. teraz dla mnie jest trochę za "gęsty". wolę linomag.

myślę, że na razie te małe woreczki się sprawdzą, bo w słoiczku trzeba zostawić trochę miejsca, jak zupka zwiększy objętość, Alka zjada taki mały słoiczek i chce więcej, więc muszę najpierw kupić jakiś zupki w tych większych słoiczkach, a woreczki do zamrażania znowu trochę duże są na takie "małe" porcje, chociaż słoiczek i tak najwygodniejszy, bo jak się rozmrozi i podgrzeje to od razu z niego można karmić:-D

Nie polecam CHUSTECZEK NAWILżANYCH BELLA HAPPY. Pachną może przyzwoicie, ale są szorstkie jak papier ścierny i wg mnie za suche.

A mi Bella Happy w ogole nie przeszkadzaja. Nie sa moze jakosciowo super ekstra, ale ogolne zuzylam cztery opakowania i z tych z "drugiej polki" dla mnie byly najlepsze. Zdecydowanie bardziej mi sie sprawdzily niz Bambino, Dada (ktorych po prostu nie trawie) i Dzidzius. Ale i tak wole doplacic i kupic Pampersa albo Huggiesa.

Oooo, Jaaga, wlasnie to okreslenie Dada jest najodpowiedniejsze :-D A Nivea nie uzywalam jeszcze i nie wiem czy bede, bo jakos nigdy nie spotykam ich w promocji jak potrzebuje kupic, natomiast Pampersa prawie zawsze w promocji sa...

reklama
Toddies sa faktycznie bardzo fajne! Dobrze, ze tyle jest tych chusteczek do wyboru, bo kazdy ma inne wymagania. Mi najbardziej odpowiadaja Bambino. Uzywalam tez Pampersow, ale sa troche za mokre. Dzidziusia mam zostawionego u mamy, zeby sie nie nosic z wielka torba za kazdym razem i na takie jednorazowe uzycie sa dobre. Tak na stale to troche za suche.

Do góry