reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

co do pieluch... my używamy pampersów 3- do niedawna bylam z nich bardzo zadowolona, ale ostatnio... jakoś bardzo często przeciekają:no::no: i co chwile musze julke przebierać:wściekła/y: zastanawiam się,czy to może jakaś felerna paczka, czy może mała powoli z nich wyrasta:confused::confused: sama nie wiem.... czy któraś z was miała takie problemy z pampersami?

reklama
co do pieluch... my używamy pampersów 3- do niedawna bylam z nich bardzo zadowolona, ale ostatnio... jakoś bardzo często przeciekają:no::no: i co chwile musze julke przebierać:wściekła/y: zastanawiam się,czy to może jakaś felerna paczka, czy może mała powoli z nich wyrasta:confused::confused: sama nie wiem.... czy któraś z was miała takie problemy z pampersami?
my rownie uzywamy 3 i moze nie tyle co "fizycznie" przeciekaja ale tak mi sie wydaje:baffled: juz dwie osoby, biorac mała na rece, stwierdzily czy aby pampers nieprzecieka, bo czuja mokro, po zdjeciu spiochow te okazaly sie suche tak samo jak pampers:eek: moze to jakas sztuczka marketingowa aby czesciej przewijac, co za tym idzie wiecej zuzywac pieluch i czesciej je kupowac........

My tez uzywamy Pampersow. Czasem przeciekaja, ale wydaje mi sie, ze tylko wtedy, gdy sa zle zapiete, albo jak Piotrus duzo sie rusza i pieluszka sie przesuwa. No i w ogole przy chlopcach jest troche inaczej... ;-)

My tez uzywamy "3" z Pampersa albo Huggies Super Flex - i z tych i z tych jestem zadowolona. W nocy nie przewijam Sary w ogole, bo mi sie nie chce (wyrodna matka ;-) ), a kupy i tak w nocy nie robi, wiec rano pielucha wazy kilo, hehe, ale i body i pajacyk sa suche.

Ostatnio tylko raz przecieklo nam gowienko na rajtuzki i spodnie, bo bylo go naprawde sporo :-D

Co do obcinania paznokci to u rak obcinam nozyczkami z Canpola (sa ok) 2-3 razy w tyg., a u nog obcinalam tylko 2 razy i to tylko w duzych palcach, hehe - obcinaczkami.

my używamy 4 i stwierdzam że dotąd byłam z huggiesów zadowolona ale te 4 są tak skonstruowane że już pare razy kupa wyciekła natomiast pampersy 4 z gąsiennicą są wg.mnie po prostu rewelacyjne.można je dosyć mocno zapiąć zeby nic nie wyciekło a mimo tego nic nie uciska dzidziola w przeciwieństwie do huggiesów po których ewcia ma zawsze ślady po gumce.

co do rossmanowskich to miałam jedna paczkę i są też w porządku ale zupełnie nie po drodze mi do rossmanna ,bliżej mam geanta i tam kupuję. raz kupiłam jakieś takie tańsze podróbki już nawet nie wiem co to miało być. pielucha z zewnątrz sama folia ,więcej sie nie dam nabrać na jakieś wynalazki bo i tak je wyrzuciłam i zamiast zaoszczędzić musiałam kupić następną paczkę oryginalnych

dzięki :-D
na pewno spróbuję tych z rossmana, tyle że staram się kupować pieluchy w promocji i na zapas, chociaż ostatnio w domu prawie brakło (tak, tak tetrowe to już nie pieluchy tylko śliniaczki:-D :-D :-D )
no ale np. w Auchan prawie zawsze są pampersy po 42,99 i tak samo w realu, więc wychodzą:
"3" po 0,47
"4" po 0,56
oczywiście jak są w promocji:-D

a jeszcze słyszałam, że z Lidla pieluszki sa dość dobre, zreszta miałam ręce jedną, przyzwoicie wyglądała, używałyście już może??

Ja tez uzywam pampresów 3 ale tez czasem używam pieluszek DADA z biedronki i jak dla mnie tez są wporządku jakos wielkiej róznicy nie widze no moze troche grubsze są...

Bedyta gdybym miała w dobrej cenie Pampersy, to kto wie. Nie wiem czemu taka drożyzna w Poznaniu :no::wściekła/y: Do Geanta czy Reala mam straszny kawał drogi - nie opłaca mi się jechać, po to by się przekonać, że wszystkie pieluchy z promocji wykupione i zostały nie moje rozmiary. A Rossmana mam pod nosem, wystarczy że przejdę na drugą stronę ulicy.

reklama
ja uzywam pieluszek DADA i jestem zadowolona, kupilam tez pieluchy z tesco i nie sa zle.

ja obcinalam malej pazurki u nog pare razy. wczesniej myslalm ze nie ma dlugich paznokcji az do momentu kiedy sie dokladnie zobaczylam. miala dlugie paznokcje, ale one byly tak przezroczyste ze nie bylo ich widac

Do góry