reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

My od poczatku "jedziemy" na Pampersach. Przeciekaja czasem, ale chyba tylko wtedy, jak sa zle zapiete. Raz mialam najmniejsze Huggiesy- byly OK- i raz kupilam kilka sztuk 3 (dlatego nie pamietam pelnej nazwy), ale nie bylam zadowolona, bo mialy waskie zapiecia i gumeczka slabo przylegala. I jeszcze w ramach eksperymentu kupilam kilka sztuk pieluch Mobi czy Nodi, czy jakos tak. Tragedia... Przy zmianie wygladaly, jakby mialy zaraz wybuchnac! Jak napompowany balon.

reklama
A ja dostalam pampersy 3, no więc staram sie je zuzyć, ale dzisiaj tylko przebierałam małą trzy razy, bo kupa ladowała na plecach, no i co dziwniejsze robiła ją w foteliku a nie na leżąco. Pampersów uzywałam jedynek, były ok, dwójki miałam dady - super, a trójki huggies i też są bardzo dobre, więc jak widać nie przywiązuję sie do firmy, używam takich jakie akurat mi sie sprawdzają.

Ja uzywałam Pampersów 2,3 i teraz kupiłam Huggisy flex 3 i jakoś nie widze szczególnej różnicy jak małej sie chce to i tak obsra plecy co do przeciekania siusków to zdarzyło mi sie to może z 5 razy przez ponad 2miesiace(a to pewnie przez to że niedokładnie zapiełam)
Co do Rossmana to narazie nie próbuje bo zadowolona jestem i z papersów i huggisów więc po co eksperymentowac , zawsze kupuje jumbo paki wiec szt. wynosi mnie ok.47-48gr a to mniej niz rossman no i sklep mam pod nosem a do rossmana jednak musze do centrum jechać.A uczulenia jeszcze mala na pupci nie miała więc kazdy używa to co lubi a każdy dzidziol jest inny wiec nie ma co na siłe krytykowac ani polecać.

to tak jak z woda jeden sie zatruje inny nie ale faktu nie zmieni ze w wodzie bakteri za duzo jest....

zyjemy w wolnym kraju wiec kazdy ma duzy wybor i prawo do tego co chce kupic a co nie , jednak nie wwszytko jest dobre i naprawde warto zajrzec czasem na strone poswiecona konsumentom.....tam firmy zglaszaja defekty w swoich produktach...jakis czas temu byly lozeczka z ikei zreszta jak tam zajrzalam az zdebialam ile rzezcy jest wycofanych a w sklepach jescze dostepnych ech

A ja uzywam na zmiane pieluszek DADa i pampersy i między nimi nie widze jakiejs wielkiej roznicy no dada troche grubsze i szersze..i tez jakos jest..;-)

a tu do poczytania od pampersach nie kazcie tylko mi tego tlumaczyc...milej lektury

[SIZE=+1]Organiczne związki cyny w pieluchach marki Pampers firmy Procter & Gamble i in.[/SIZE]
[SIZE=+1]\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\[/SIZE]
Twoje prawo
do bezpieczeństwa i odszkodowania za uszkodzenie ciała lub rozstrój zdrowia
[SIZE=+1]\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\[/SIZE]
Presseerklärung vom 12. Mai 2000
Greenpeace findet Hormongift TBT in Babywindeln
United Poisons of Benetton and Pampers!
Berlin, 12.5.2000.
Greenpeace hat das Hormongift TBT (Tributylzinn) in verschiedenen Babywindeln, die in Deutschland verkauft werden, gefunden.
Windeln der Marke "Pampers Baby Dry" von Procter & Gamble, "Fixies Ultra Dry" von der Paul Hartmann AG und "United
Colors of Benetton Junior unisex" von LedysanSpa sind mit TBT und anderen giftigen Organozinn-Verbindungen belastet. Dies belegen Untersuchungsergebnisse, die im Auftrag von Greenpeace durchgeführt wurden.
Aus Protest überreichen Greenpeace-Aktivisten heute Vormittag beim Bundeswirtschaftsministerium 500 Windeln. Auf einem Banner steht "Achtung TBT-Gift auch in Pampers!" Trotz der bekannten Gefährlichkeit von TBT gibt es in Deutschland noch immer kein nationales Verbot für die giftigen Organozinn-Verbindungen.
Die Belastung der Windeln reichte von 4,2 Mikrogramm (µg) TBT/kg in Benetton-Windeln über 4,7 µg TBT/kg (Fixies) bis hin zu 8,6 µg TBT/kg (Pampers). Außerdem fanden sich weitere Organozinn-Verbindungen wie Dibutylzinn (DBT) und Monobutylzinn (MBT). Die giftigen Chemikalien stammen aus einem Teil der Windel mit direktem Babyhautkontakt.
"TBT ist einer der giftigsten Stoffe, die jemals hergestellt wurden. Es kann über die Haut aufgenommen werden und vergiftet Umwelt und Menschen", sagt Greenpeace-Chemieexperte Thilo Maack. "Es ist unakzeptabel, diesen extrem giftigen Stoff in Babywindeln zu verwenden. Die Bundesregierung muss dieses Gift sofort für alle Verwendungsbereiche stoppen."
Das Umweltgift hat eine hormonähnliche Wirkung. TBT kann in geringsten Konzentrationen das Immunsystem des Menschen schädigen und sein Hormonsystem beeinträchtigen. Greenpeace fand im vergangenen Januar TBT in Speisefischen und konnte trotz Entwarnung der Textilhersteller im

reszta na tej stronie

ALARM KONSUMENCKI - FIRMY, MARKOWE PRODUKTY, ZAGRO

reklama
Ja uzywam rosmanowskich bordowych i sobie chwalę. Sa dość szerokie w kroku i jak lekarka mi powiedziała jak się je wysoko zapina to nie jest potrzebna druga pieluszka na biodra. Mam jeszcze pampersy 3 fakt że są bardziej przewiewne od rosmanowskiech ale mi się dość częśto zdaża że przeciekają.
A co do wody piję tylko jurajską ;) A powiem wam że ja jakoś sceptycznie do tego podchodzę ponieważ nasi rodzice nam niczym specjalnym pup nie smarowali ani specjalnych kaszek nie dawali a żyjemi i jesteśmy zdrowi.

Do góry