reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam/Odradzam

nie nie to nie rzecz gustu pogadamy jak juz wyjdziecie z trojek na czworki :-)w kazdym razie to nie zmienia faktu ze pampersy sa coraz gorsze zobaczcie same gdzie siuski splywaja a gdzie powinny byc juz nawet lekarze na ten temat sie wypowiadali i tutaj tez pojawia sie tez kontrowersyjna sprawa z polecaniem ich przez instytut matki i dziecka...podobnie jak wode zywiec ktora po badaniach okazala sie byc bardzo niebezpieczna woda nie tylko dla dzieci ale i dla doroslych gdyby plynela w kranie taka woda bylby zakac jej picia - slowa epidemiologa...
woda podobnie jak pampersy nie byly nigdy sprawdzane laboratoryjnie przez instytut...no ale to juz inna sprawa ech wystarczyl im wykaz zawarcia mineralow w wodzie ktory byl na etykiecie ...podobnie jak reklama papersow...

reklama
Zywca nie pijemy.
Leyna, mowisz rossmann bordowe?? Jak one cenowo za sztuke wychodza?? Moze tez sprobuje??

A tak a'propos huggiesow i pampersow: jesli chodzi o chlonnosc to sa podobne - ilosc siuskow ktore moze wchlonac jedna i druga sa podobne. Jesli chodzi o wychodzenie z 3 na 4 to powiem Ci Myfa, ze moja szwagierka ma 8-miesieczna core ktora szaleje po calej chalupie i ona zdecydowanie woli pampersy - huggiesy jej np w ogole sie nie sprawdzily. Spiochy notorycznie byly mokre. Pod tym wzgledem to i mi sie nie bardzo sprawdzaja - niestety chocbym nie wiem jak kombinowala to raz na jakis czas przeciekna mi z boku i to tak, ze posciel musze zmieniac (huggiesy wlasnie). Przy jednym opakowaniu zdazylo mi sie to ok. 5 razy, gdzie taka ilosc zdazala mi sie przy Pampersach przy dwoch opakowaniach, wiec jest roznica. Inna sprawa, ze dopoki sie nie nauczylam zapinac malej huggiesow bardzo nisko to notorycznie kupa byla po bokach, ale to nic, bo jak nie wyhacze czasu robienia kupy przez moje dziecko to z kolei jest cala na plecach. Faktem jest, ze przy pampersach bylo tak samo. Zgodze sie natomiast z tym, ze pampersy chlona najwiecej pod pupcia, bula od siuskow robila sie jagodzie wlasnie z tylu, natomiast przy huggiesach robi sie miedzy nozkami. Niemniej jednak polecalabym i jedne i drugie - ale to chyba tylko dlatego ze jak pisalam moje dziecko ma skore slonia i nic jej nie szkodzi, nawet dwugodzinna kupa w pieluszce nic jej nie robi. Zatem najblizszym moim pieluszkowym zakupem bede bordowe z rossmanna - a co mi tam, sprawdze sobie :-D

A tak na marginesie: moje dziecko oproznilo sobie wlasnie brzuszek dolem wiec musze ja przewinac i uciekam :-)

Zywca nie pijemy.
Leyna, mowisz rossmann bordowe?? Jak one cenowo za sztuke wychodza?? Moze tez sprobuje??

No więc muszę powiedzieć, że sceptycznie podchodzę do "nieoryginalnych" pieluszek choć sporo dziewczyn zachwalało te bordowe Rossmana. Długo się wahałam czy kupić, bo myślałam, że to troszkę takie dziadostwo będzie. Kupiłam więc na początek małe opakowanie, wtedy jeszcze 3 i mile byłam zaskoczona :-) Teraz jestem na 4 (mam w domu też Pampersy 4 więc nie można mi zarzucić, że nie mam porównania :cool2:). Cena paczki 56 sztuk to 32 zł a jak jest promocja to 28 zł. Wychodzi 0,57 zł/szt. Porównywalne opakowanie Pampers 54 szt to 38 zł a więc 0,70 zł/szt. Różnica jest.

No tak, fakt, ze jestem na trojkach na razie, ale huggiesy super flexy kosztuja mnie 47 groszy na sztuke... Natomiast Pampersy 3 51 groszy za sztuke wiec poki co zdecydowanie najtaniej wychodza huggiesy. Powiedz mi jeszcze ile sztuk jest w opakowaniu 3 z rossmanna??? Bo trudno mi na razie przeliczac, bo 3 i 4 inaczej sa pakowane.

u mnie w papersach nie było jeszcze żadnych przecieków... huggiesy to inna historia- zdarzały się, a poza tym pampersy są mięciutkie- ale tych z rossmana tez bym spróbowała

ja uzywam od początku huggiesów i jestem bardzo zadowolona.pampersy pampers do dupy, taki żel sie robi z tego i mała jak sie zlała ze 4 razy to jakby jej ktoś wałek między nogi włozył a co do bordowych rossmanna to są według mnie bardzo chłonne super na noc no i są szeroki w kroczku co też nie jest bez znaczenia na stawy.generalnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczona jakościa.myślałam ze to jakiś szajs

reklama
Do góry