reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam - Odradzam

Ja polecam chustę - Ida usypia po 5 minutach i elektroniczną nianię - gdyby nie ona chyba bym nerwicy dostała i ciągle biegała zaglądać do łóżeczka małej, bo cały czas mi się wydaje, że słyszę płacz dziecka.
A odradzam durne body zakładane przez główkę. Nie wiem, co mnie podkusiło, żeby to kupić i co za idiota zaprojektował coś takiego? chyba chciał tylko utrudnić życie biednym rodzicom .

reklama
A odradzam durne body zakładane przez główkę. Nie wiem, co mnie podkusiło, żeby to kupić i co za idiota zaprojektował coś takiego? chyba chciał tylko utrudnić życie biednym rodzicom .

Też na to pomstowałam na początku. Ale doszłam do wprawy :) Na szczęście Franek jest wyrozumiały i jak mi czasem zakładanie ubranka wolniej i nieporadnie idzie, to nie marudzi, tylko czeka cierpliwie.

Ja zrezygnowałam z zakładania tych badziewnych bodziaków i w ogóle je odłożyłam do osobnego pudełka. Na szczęście ubranek mam tyle (w większości podostawanych), że Ida i tak nie nadąża z zakładaniem wszystkiego. Ale przy następnych ubrankowych zakupach będę już mądrzejsza.

POLECAM soczewki day&night ciba vision. Super jest przy nocnych pobudkach widzieć swoje dziecko i nie działać po omacku :)
ODRADZAM soczewki pure vision baush&lomb. Niestety u mnie nie sprawdziły się jako całodobowe, wysychały i matowiały po dwóch nockach :)

odradzam: pampersy z Biedronki DADY - beznadziejne, sztywne i ocierają brzuszek
polecam: pampersy firmy pampers - wygodne, kwadratowe płatki kosmetyczne - super do mycia pupy po kupie

ODRADZAM
Chusteczki nawilżane Nivea Soft&Cream - suche i na maksa perfumowane, moją Basieńkę podrażniły

POLECAM
Chusteczki nawilżane Nivea Sensitive - u nas sprawdzają się rewelacyjnie, mokre i delikatne

ODRADZAM
Chusteczki nawilżane Nivea Soft&Cream - suche i na maksa perfumowane, moją Basieńkę podrażniły

POLECAM
Chusteczki nawilżane Nivea Sensitive - u nas sprawdzają się rewelacyjnie, mokre i delikatne

To u mnie odwrotnie ;) Sensitive dla mnie za suche. Soft&Cream były ok, ale najlepsze Pure&Fresh.

Odradzam chusteczki Pampers z aloesem. Okropnie perfumowane, do tego zostawiają mokrą i klejącą maź na skórze, ciężko wsmarować krem, bo się rozjeżdża.

To ja z zupełnie innej beczki ale może ktoś skorzysta
Polecam tabletki do zmywarki z LIDLA W5, ładnie myją naczynia a duża oszczędność w porównaniu z calgonitem, 40 tabletek kosztuje bodajże 16 zł.

reklama
a ja kupilem do zmywarki proszek - co prawda calgonit ale naprawde zadowolony jestem z niego - pierze super i swoja wydajnoscia mnie zaskoczyl - co prawda dalem 100zl za niego ale mam go prawie rok 0o a pranie prawie codziennie wstawiamy, i jeszcze na 2-3 miesiace wystarczy
Dodaje go 1 lyzke stolowa a jest go 3kg. Niby na opakowaniu pisze ze na 120 miarek ale nie sypie do pelna - dopiera sie super. Wydaje mi sie ze sie nie konczy :)

co do body - to my sobie bez niego nie wyobrazamy :D Zuzi to do 2 lat zakladalismy i nieraz teraz zakladamy - dla pewnosci ze jej plecki gole nie wyjda np podczas wariacji na dworze.

Ostatnia edycja:
Do góry