reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Polecam - Odradzam

POLECAM:
1. Puder Nivea Baby - radzi sobie z odparzeniami lepiej niż Sudocrem.
2. Chusteczki nawilżające DADA z Biedronki, zwłaszcza te zielone - są super nawilżone i do tego świetnie zmywają makijaż;-)
3. Pojemniki Avent VIA do zamrażania pokarmu (na Allegro 50 gr/szt.)
4. Na lepszą laktację piwo Karmi:tak:

ODRADZAM:
Pampersy z siateczka - szybko odparzyły tyłek Krzysiowi:dry:( ta siateczka przykleja się do pupy niemowlaka).

reklama
A ja odradzam kazdy puder...U nas strasznie odparza,do tego się "kulkuje" i wkurza mame. Już wolimy mąke ziemniaczaną.

Polecam:
Krem na odparzenia Nivea Baby - używamy tylko tego a pupcia jak u niemowlaka:-)
Laktator Avent Isis - uratował mi już nieraz piersi, jak mała nie umiała jeszcze złapać brodawki
Kapturki do karmienia Avent - miałam płaskie brodawki i Basia nie mogła się dobrze przyssać, teraz już się trochę wyrobiły i dajemy radę bez nich

Na razie to co zauważyłam;

Odradzam:

butelki LOVI, i wszystkie wymysły szatana pt. "anatomiczne smoczki", Zuzia się takim smoczkiem jedząc z butelki krztusiła mlekiem i miała czkawkę,
wkładki laktacyjne canpol - nie chodzi o chłonność, a materiał, bolące podrażnione brodawki po prostu jeszcze bardziej bolały po włożeniu do stanika tych wkładek
gąbkę do wanienki mającą podtrzymywać dziecko - kompletny niewypał, zajmuje dużo miejsca w wanience, wciąga wodę, miało ułatwiać, a utrudniło, mycie dziecka jest wygodniejsze w samej wanience

Polecam:

Laktator ręczny Tomme Tippe - na prawdę świetnie odciąga
wkładki laktacyjne Tomme Tippe - delikatne, mają wgłębienie na na brodawkę
krem na odparzenia nivea- Zuzia odparzyła się już w szpitalu, bo te pielęgniary kąpiąc moje dziecko nie chciały ode mnie żadnych kosmetyków pielęgnacyjnych choć miałam ze sobą, a na odparzenie twierdziły, że to nic, w domku kremikiem ratujemy pupcię i pomogło juz po 1 użyciu
rożek - moja mała uwielbia w nim spać, jest jej ciepło i jest opatulona jak lubi

polecam:
pieluszki bella happy - rewelacyjne, z wycięciem na pępuszek, brak odparzeń (po 'pampersach' były od razu)
chusteczki bambino - naprawdę mokre
krem p. odparzeniom bambino (rewelacja naprawdę)
wkładki laktacyjne bella - naprawdę chłonne

odradzam
pieluszki pampers te cienkie z 'niebieskiego pudełka'
chusteczki mokre cleanic - za suche
wkładki laktacyjne johnson - za cienkie i jakoś tak sutki w nich bolą

polecam:
pieluszki bella happy - rewelacyjne, z wycięciem na pępuszek, brak odparzeń (po 'pampersach' były od razu)
wkładki laktacyjne bella - naprawdę chłonne

Hmm... To ja mam diametralnie różne doświadczenia :) Po belli Franka odparzyło, pampersy są super. Wkładki bella sztywniały i przeciekały. Teraz mam Tommee Tippee i są o niebo lepsze - cieniutkie, nie przebijają przez biustonosz, z mocnym klejem, nie sztywnieją, no i pakowane w woreczkach po dwie sztuki, co jest dobre na wyjście - polecam :)

reklama
a ja polecam huśtawkę fisher price rainforest (od urodzenia do 9 kg). Wiem, że są różne opinie na temat takiego bujania, ale u mnie sprawdza się rewelacyjnie. Cena trochę odstrasza.

Do góry