reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pokoik/kącik dla Maluszka

ja mam taki sam wymiar, ale kupiłam celowo taka duża, bo na dłużej wystarczy, ale faktycznie teraz wydaje sie ogromniasta, ale z tego co wiem to na początku to i tak Dzidziol nie śpi pod kołderką

reklama
Tofilesia super kącik i super pierwsza maskota. W sam raz dla Leosia :-D

Ja też słyszałam że na początku Maluszek nie śpi pod pościelą ale jeszcze jakoś tego nie weryfikowałam.

Dziewczyny, super kąciki...
Misiako
, też mam pościel z AMy... z jedną żyrafką, ale w tym samym kolorze, jak Twoja... Green Bahama... jest uniwersalna, i dla chłopca i dla dziewuszki się nadaje. Ja kupiłam 5elementową z rożkiem i wypełnieniem za 156zł chyba.
teofelisia, twoja pościel tez śliczna...

Mój męzuś narysował dla Niuńki ilustracje na ściane... odwzorował z internetu... ale jeszcze nie są powieszone na ścianie.. bo musimy zawieszki do antyram kupić i wywiercić kilka dziurek... Jak zdążę, to się jeszcze pochwalę tym naszym kącikiem.

Też mam kołderkę 100 x 135 i wydaje się ogromna do łóżeczka dla takiego małego szkrabika, no ale to standardowy rozmiar. A o tym że dziecko nie śpi na początku pod kołderką to nic nie wiem... poduszki się chyba na początku nie używa ale kołderki?

Już gdzieś o tym rozmawiałyśmy na forum, że strach takie maleństwo pod kołderką na noc klaść, żeby się nią nie nakryło. Czytałam gdzieś, że dzieciaczki wolą bardziej ciasne rzeczy do spania, bo są przyzwyczajone do wtulania się u nas w brzuszku... dlatego fajnie zasypiają w rożkach lub śpiworkach.

Ja też mam pościel 135x100, ale na początek nie zamierzam używać, tylko spróbuję rożek zastosować, a jak sie nie sprawdzi to będę wtedy kombinować.

co do poduszeczki, to zalecają jej nie stosować wcale, mimo, ze one są takie cieniutenkie... podobno źle wpływają na rozwój kręgosłupa maluszka... najlepiej na płasko na twardej kokosowej stronie materaca śpi się dzidziolkom.

no tak mówią "specjaliści" że bez kołderki bo dziecko może się nią nakryć i udusić.
ostatnio słyszałam że śpiworki teżnie bo dziecko może do nich wpaść do środka i ten sam efekt.

Ja tam mam kołderke ale taką mini mini, z 50x40 cm ma, i 2 śpiwork i mase kocyków, narazie myśle że starczy.

jak te upały się utrzymają to myślę,że problem się sam rozwiąże...jest za ciepło żeby się przykrywać czymkolwiek,no a potem to już jak kto uważa,kołderka,kocyk,rożek...

Tofilesia sliczny kacik
Hmmm ja mam kolderke na pozniej 120x60 bo takie mam lozeczko i do tego wydaje mi sie ze ta koldra 100x135 to strasznie wielgasna na takie male lozeczko. Jak bedziecie ja ukladac w lozku zeby dziecko w niej sie nia zaplatalo?
Ja jestem za spiworkami. Kupilam jeden na 62cm i drugi na 86cm i wydaje mi sie ze jesli spiworek dopasowany jest do rozmiarow dziecka to nie ma opcji zeby sie w nim cale schowalo.

reklama
Ja i łóżeczko i kołderkę z poduszką dostałam więc już nie miałam co "wybrzydzać" co do wymiarów. Wszystko wyjdzie w praniu, na początku to może faktycznie w rożku najlepiej żeby dziecko spało, śpiworek też mam czy jakiś kocyk. A ta kołdra to nie wiem, może na później.

Do góry