reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pokoik/kącik dla Maluszka

reklama
igocencja Tobie przede wszystkim będzie wygodniej..nie dzidzi...
magda mały jak od początku przyzwyczai się do lekkiego hałasu, to super. Nie uciszaj tak bardzo dziewczynek. Ja moją Igę nauczyłam całkowitej ciszy...i to była masakra. Najmniejszy szmer ją budził, telewizor, telefon..wszystko. Teraz mam inne plany, wiadomo Iga ma 4 lata, bawi się, śpiewa, hałasuje. Mała musi się nauczyć zasypiać w lekkim hałasie;-)

Aniu no włąśnie wiem.Ale najbardziej się obawiam tych sprzeczek córek bo krzyczą wtedy dosyć mocno,szczególnie Kasia.Ale nie będę się zamartwiać na zapas.Bo moze braciszek utemperuje ich temperamenty ;-)

nanusia przesliczny pokoik. Tez mnie zdziwil ten telewizor ale dopoki jest tylko stojacym meblem a nie jedyna zabawka dla malucha to jest ok :-)
U nas Lenka tez bedzie z nami i to przynajmniej do roku czasu, no chyba ze wczesniej jakies wieksze mieszkanie znajdziemy. Bedzie tak czy inaczej na pewno do czerwca razem z nami w sypialni mieszkac. Na szczescie pokoj jest wystarczajaco duzy zeby nie czuc bylo scisku.
Ja tez uwazam ze nie ma co na palcach kolo dziecka chodzic bo tylko sobie krzywde zrobimy. Nie zamierzam tez swojego dziecka pod zadnym pozorem usypiac dziecka na rekach bo to jest wyrok dla rodzicow. Moja gwiazda bedzie miala tez postawione lozeczko turystyczne w duzym pokoju. Bedzie sluzylo za kojec i do spania w dzien zeby czula tez roznice kiedy spanie jest tylko drzemka przy dziennym swietle i odglosach dnia a kiedy spaniem w nocy gdzie trzeba sie wyciszyc i dluuuugo spac :-)

Dziewczynki pytania 2 mam.
JAk stawiacie lozeczko? Bo ja slyszalam ze nie powinno byc pod sciana, a powinno byc z dostepem do dziecka z kazdych stron, bo mozna uposledzic jego ruchliwosc, w sensie ze podchodzac tylko z lewej strony dziecko ciagle ma glowke skrecona w lewo... Mam problem bo moje lozeczko najlepiej sie komponuje wlasnie pod sciana.
Aha i czy moze ono stac pod oknem? Nie zaszkodzi to maluszkowi, wiecie przeciagi, chlodek.
Aha i na jakiej stronie macie materac? Na gryce, takich ziarenkach czy na tej drugiej gladkiej stronie?

BigChild wydaje mi sie ze najlepiej bedzie jesli lozeczko bedzie stalo tak zeby do dziecka byl dostep z obydwoch stron. Ale wiem na pewno ze lozeczko pod oknem czy kaloryferem to niedobry uklad. U nas wychodzi w sumie tak ze lozeczko bedzie stalo obok naszego lozka wiec wlasciwie na srodku pokoju i mysle ze to jest optymalne rozwiazanie przynajmniej na poczatek kiedy tak jak piszesz dziecko rozwija motoryke ale wiele tez zalezy od mozliwosci lokalowych.

reklama
Magda sliczny pokój dziecięcy. Widać, że panny tam rządzą :-)
Big Child- pierwszy raz słyszę, żeby łóżeczko miało dostęp ze wszystkich stron. Wydaje mi się, że rzadko kto może sobie na to pozwolić, ze względu na powierzchnię mieszkalną. Jakby co zawsze można zmieniać mu stronę leżenie- tzn raz będzie miał główkę kładzioną z prawej strony łóżeczka, a np po tygodniu zamienić i z lewej. Ponad to dzidziusia i tak będziesz kładła na przemian raz na prawej stronie główki, raz na lewej (żeby się nie "ugniotła" z którejś strony za bardzo). Jeśli chodzi o okno to pewnie będzie zależało o tego czy jest ono szczelne i jak często będzie otwierane, no i czy przy dziecku. To takie moje skromne zdanie. Może inne mamy mają już doświadczenie to się podzielą :tak:

Do góry