Kivinko-czytalam opis porod, lekko nie bylo ale najwazniejsze ze coreczka piekna i zdrowa! narazie nie mysl o tym ile bedziesz miala dzieci, to nie jest najlepszy moment, ciesze sie coreczka slodziaczkiem!
Darucha-moj lekarz mi mowi to samo, ze wszystko przebiega bez problemow wiec po co ingerowac-czekac az sie samo zacznie. Dopiero jak przekrocze 41 tydzien to zalecaja indukcje przy kolejnej ciazy. U mnie pierwsze byla indukowana w 42 wiec teraz sie moze powtorzyc. No ale wiadomo u Ciebie 2 maluszki i trzymasz sie rewelacyjnie! Gratki.
Augustynka-przemeblowanie to samo przyjemnosc, ustawianie potem dodatkow itp. milej zabawy :-)
Martolinka-ale masz wene do gotowania od samego rana :-) a za mna chodzi bigos albo zurek albo cos kwasnego
Poki co zrobilam zakwas na zurek na Swieta ale nie wiem czy go nie zjemy szybciej bo az mnie korci :-)
Madziaka-mi mlody tez skrobie raczkami tak strasznie nisko, jak to boli
no i tez mialam troche skurczy ale przeszlo wszystko, nie przejmuj sie na zapas, to macica cwiczy przed najwazniejszym. doczekasz sie na meza tylko spokojnie.
MamiDO, Julianna-to trzymam kciuki za dojazd do szpitala. Ja mam w sumie niedaleko-autostrada 10 minut ale jak sie zakorkuje to tez bedzie wariactwo. Julianna-hehe, wozem strazackim na porodowke to by bylo cos
EmiliaS-ja cala ciaze pije wode gazowana, trudno, ale nie dalam rady bez. Jedna szklaneczka coli na pewno Ci nie zaszkodzi.
Rekinasia-wspolczuje chorobska, oby jak najszybciej przeszlo
Mum-to-be-mi tez sie czesto sni porod i moj synek
Poranna, Karina, Augustynka-ja tez nie znosze prasowac ale na szczescie mam pralke i suszarke, te ubranka z suszarki jak sie wyciaga to sa gorace i takie gladkie ze nie musze w ogole prasowac, polecam wszystkim ktorzy nie znosza prasowac.
Renatal-trzymam kciuki z calych sil!
A ja wczoraj szukalam torby do spakowania, nie wiem gdzie ja posialam ale zato niespodzianka-znalazlam jeden worek ciuszkow po Alusi na rozmiar 56 cm :-) Co za fantastyczny prezent, bo aurat na 56 cm mam malo ciuszkow. Przejrzalam i znalazlam spioszki i body ktorych szukalam-zielone i takie uniwersalne kolory :-) Od razu wypralam razem z ostatnia partia ktora sie nazbierala jeszcze i ladnie czeka sobie na synka.
Jesli chodzi o rozdzaj znieczulenia, to nie ma jednej dobrej odpowiedzi, trzeba dobrac odpowiednia metode do odpowiednieo przypadku. Polecam porozmawiac z lekarzem i zdecydowac wspolnie co jest najlepsze.
Jesli chodzi o sam porod to ja zdecydowanie wole SN, CC zawsze zostawia po sobie slad, moja siostra ma np. pelno zrostow, a po drugiej cesarce rozeszly jej sie miesnie na brzuchu
, niestety nie trafila na dobrych specjalistow...