reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

a to ja jeszcze sie "wetne" poki tu jestem i czytam. Ziewaczka co do jednostek skurczy to nie poinformowano Cie, ze zalezy to tez od anatomii Twojego brzucha .... u jednych w spoczynku jest po 25 jednostek u innych po 0 ... nie ma na to reguly... moje szpitalne skurcze mialy po 100 w odstepach co 2 minuty i urodzilam ?? nie ma zadnej reguly, wiec bez sensu straszyc .

reklama
Reniuszek ma 100% racji w tym co napisała...
Ziewaczka=- ja mam regularne skurcze od 20 tygodnia, szyjka się skraca i to sporo mimo brania fenka, myslę, że nie masz co panikować. Moje 2 koleżanki odstawiły fenek i urodziły po terminie, więc nie stresuj sie niepotrzebnie. Nie ma reguły

Ewela tak to była poprawka dosłownie jednego pasma włosów;-)

Panowie są na basenie a ja wzięłam się za kopiec kreta;-)muszę namówć M żeby zrobił galaretę z kurczaka , bo "chodzi za mną" od paru dni;-)

kochane ja tylko słówko bo taka przepiękna wiosna ze rano wybrałam sie na zakupy a pozniej na spacer plaza z przyjaciółka do Sopotu - jestem padnieta ale słońce tak pięknie świeci ze biorę sie za obiad i deser - martolinka dzis kopiec Kreta króluje..! rodzice wieczorem przychodzą na obiad więc fajny dzien przede mną :)

buziaki ciezaroweczki..! :*
przesyłam Wam same dobre fluidki!

Hej Dziewczyny witam weekendowo widze ze ladna pogoda zachecila was do dzialania
Ewela ty tam tak nie szalej!
Sonisia zazdroszcze takiego spacerku brzegiem morza, u nas jak zwylke caly tydz bylo pieknie a w weekend zalamanie pogody:wściekła/y: co do remontu to nietety tak jest jak wszystko samemu sie robi:dry:ale niektorym nie da sie przetlumaczyc... Dla emka nic specjalnego nie znalazlam wiec po 2 godz. lazenia nabylam jego ulubione winko i do tego voucher do sklepu z gierkami niech sam sobie cos wybierze bo ja sie nie znam.
Ziewaczka kurka 9 dni jak to zlecialo:szok:
Martolinka zabije cie czyba za ta galaretke :-ptakiego smaka narobilas!!!

U nas dzis leniwie, w nocy wyjatkowo dobrze sie spalo wstalismy kolo 11 wiec troche odespalam,traz emek walczy z remontem a ja lece sie wziac za siebie bo jestesmy dzis na sesyjke umowieni:-)
Pozdrawiam wszystkie brzuszki i zycze milego popoludnia!!

Witam dziewczęta!:)
sonisia- pomysł teściowej: pierwsza klasa:D ja mam ten problem że moja jest już na emeryturze i siedzi wiecznie w domu więc obawiam się że zamieszka w naszym pokoju:/
izka- ale masz kochanego męża;) mój jak wraca z popoludniowej zmiany(czyli koło 22) to zahacza o McDonalda i wraca z pyszniutkim niezdrowym BigMac'iem ale to tylko dla tego że ma po drodze, normalnie chyba nie dałby się uprosić:p
lene- a może śnią sie Małej jakieś koszmary i dlatego się budzi a później po prostu nie pamięta?
martolinka- mam nadzieję że "poprawka" u fryzjera się udała?;) kopiec kreta...mniam:) ostatnio jak zrobiłam kopiec kreta bo mi tu smaka narobiłyście to mąż niosąc go z kuchni na balkon, żeby stężał, wywalił wszystko na ziemie i zamiast "kopca kreta" była niestety "kupa kreta";/ :D
U Nas też dziś słoneczko więc i humorek od razu lepszy, z tej okazji wybraliśmy się do lasku na spacer...baaaardzo przyjemnie, już tak wiosennie było:) a T. całą drogę wizualizował jak będziemy tam przychodzić z "Bubkiem" (tak mówi na Kubę w moim brzuchu:D)
zadeklarował się też że zrobi obiad więc ja dziś leżę i pachnę:)
Miłego dzionka wszystkim!:)

Hej Dziewczyny! U nas dzisiaj tez pieknie wiosennie:)
Mamy wieczorem gosci na mala parapetowke bo w koncu wyszlismy z boksow i mezos pojechal po jakies koncowe zakupy.
Iza faktycznie zachcianki emek stara sie zaspokoic :) nie mam ich znowu tak czesto wiec nie narzeka za mocno hehe ale musze przyznac ze makrelka byla pierwsza klasa.
Kivinko to byl chyba 10 raz jak ogladalam Kac Vegas ale za kazdym razem przy pewnych scenach usmiewam sie do lez...moje wspolczucia tych tabletek. Jak przy lykaniu mam odruch wymiotny, a co mowic o ich gryzieniu.:szok:

Mialam dzisiaj niewesole skurcze po poludniu, maz juz mnie do szpitala ubieral, ale opisze na dolegliwosciach, moze ktoras z Was bedzie wiedziala czy mam sie martwic.

A tymczasem milego weekendu :*

Witam, ja dziś dzionek w szkole jeszcze jutro. I już chyba więcej nie pojade do porodu.

Powiem Wam, ze jak już reaz się wypadnie z rytmu bb to ciężko się wdrożyć z powrotem.
Ja przy remoncie tyle się narobiłam naprawde zachrzaniałam jak mały samochodzik i nic złego się nie działo. Szyjka ani drgnęła. A chyba dobrze by było jakby ona zaczeła sie przed porodem samoistnie skracać bo to chyba najgorszy ból (tak? mamy które już rodziły, prawda to?)

kivinko super, że jesteś w dwupaku. Tylko lipa z tymi robalami;/

kurcze nie pamiętam wszystkiego, żeby każdej odpisać. Przepraszam

reklama
Witajcie!

Ja tylko na chwilke. Fajny dzionek za nami...Najpierw pyszne śniadanko, później sesja zdjęciowa - jutro eMek będzie obrabiał fotki. Później skoczyliśmy na obiadek do knajpki i spacerek. A teraz szykuję się, bo zaraz wpadają do mnie psiapsióły i robimy sobie babski wieczór. Widzę, że u Was również ciepło, wiosennie i miło.

Jutro postaram się coś nadrobić.

Ściskam Was, buziaki:*

Do góry