reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Właśnie wróciłam z sobotnich zakupów- dzisiaj robiłam je z kartką, bo jak w zeszłym tygodniu poszłam tak "na luzie", to przy kasie prawie zemdlałam...
Dziewczyny, dzisiaj w Auchanie w mojej okolicy była wyprzedaż końcówek serii bodziaków pajacyków i półśpiochów i np. bardzo fajne gatunkowo body z 19,90 na 2,50zł było przecenione, półśpiochy po 7,00zł, no i oczywiście tu mi nie pomogło, że miałam kartkę ze spisem zakupów:zawstydzona/y::-D.

reklama
Witam Was dziewczynki. Godzinkę temu wróciłam ze szkoły i powiem Wam e ciężko coraz ciężej. W domku wysprzątane bo m staje na głowie żeby mnie odciążyć.Jest kochany.
Ja w szkole kolejny etap z anatomii zaliczony tym razem z układu nerwowego. Zaliczeń koniec teraz w styczniu egzaminy. Prace wszystkie oddane i jest git. Najgorsze jest moje samopoczucie po zaliczeniach.Wczoraj wracałam szybko do domu bo uczucie straszne jagby mi miało wszystko wypaść.Coś okropnego.Dobrze że poruszam się samochodem. Wróciłam do domu wzięłam prysznic, luteinę, nospę i leżenie plackiem i relaksik. Po godzinie przeszło a dziś wszystko ok. Ale mnie to niepokoi.

Dobry wieczór baby!

Ja dopiero od 10 minut mam internet:szok: Cały dzień złodziejaszki z UPC naprawiali i jakoś naprawić nie mogli...
A ja dzisiaj mam taki senno-depresyjny dzień, że w ogóle mi się nic nie chce. Mężul u kolegi, alkohol piją, a ja taka biedna sama siedzę i sączę herbę z cytrą:-p Ja nie wiem jak to będzie, ja zawsze taka żywotna, a teraz jak jakiś kloc w łóżku zalegam:eek:

kasiagw- Ty mnie tak nie denerwuj tymi swoimi opowieściami, pamiętaj, że Ci zazdroszczę!
sonisia- słit ten Twój męzuś, taki kochany...ech żeby mój tak się zachowywał:-p

No i tyle na razie...Powiem Wam jeszcze w tajemnicy, ze dzisiaj pożarłam pół greckiej pizzy-pychota i żadnej zgagi o dziwo!!!!

edyta dobrze że masz już pozaliczane:tak: afi zaglądaj czasem bo będziemy tęsknić:tak: mamido ja zawsze jadę do dużego sklepu z listą a przy kasie oczy mi na wierzch wychodzą:-D ale promocja ci się udała:tak: julianna jest ok :tak: rekinasia mi przy wymiotach też brzuch twardniał a potem było ok więc to pewnie mięśnie brzucha:tak: sonisia ty to masz naprawdę super męża:-) ja się dziś nasprzątałam bo jutro przyjeżdżają moi rodzice więc trzeba porządkiem zabłysnąć:-D

Ostatnia edycja:
Zeberka no właśnie tylko zaliczenia teraz jeszcze egzaminy i nie tylko z anatomii a stres niezbyt dobrze na mnie wpływa. I tego stresu najbardziej się boje.

hej dziewczyny!
U mnie ok, ale mamy z mężem ostatnio trochę stresu, okazało się że teść jest dosyć poważnie chory, bardzo źle się czuje, ale nie do końca wiadomo co mu jest. Mąż przybity a mi zaczęło ciśnienie skakać, choć nigdy nie miałam z tym problemu. Wręcz przeciwnie -całe życie miałam bardzo niskie. Musze się zaopatrzyć w aparat do mierzenia ciśnienia bo wczoraj miałam ponad 143/65, ale mierzyłam w aptece i może po prostu byłam jeszcze zdyszana. Czułam się fatalnie, dziś na szczęscie już lepiej. Mam do as pytanie - czy są jakieś domowe sposoby na obniżenie cisnienia? Kawę już odstawiłam, czasami piję melise ale nie zawsze pomaga...

ewela - biszkopt wyszedł pyszny, na górę dałam krem z bitej śmietany i galaretkę z truskawkami. A sam biszkopt wyrósł taki ładny że następnym razem jeszcze go przekroję w poprzek i posmaruję jakimś kremem albo dżemem, będzie jeszcze lepszy:-) karina - dzieki za przepis!!!

Pozdrawiam Was wszystkie kochane, miłego weekendu!

Hej Brzucholki. Melduje sie, ze jestem - ledwo zyje od 8 poza domem, przed kilkoma minutami wrocilam i czeka mnie stos ksiazek i nauka na jutrzejsze kolo i test z ang. :( Pozdrawiam Was cieplo i caluje. Wiecej popisze jak juz bede po tym szalenstwie :):*

Hej ja tylko na chwile zameldowac ze wszystko ok i pochwalic sie ze bedzie SYNEK!!!!!!:-)
dzis padam jutro napisze cos wiecej...
Dobrej nocki kochane

Kasiagaw dzisiaj byliśmy na Listach do M. , fajny, ale smutny, spłakałam się a myślałam, że idę na komedię romantyczną :-)
Sonisia Mały Książę urocze :-D będę się rozglądać, jak zobaczę coś z tym motywem, dam znać. Twój men – już mówiłam, super facet
Julianna co to jest piszinger?
Andzik gratuluję synka!
Pauletta może to zaleganie przejściowe a dzień był faktycznie senny, u nas teraz leje deszcz
Murka wyeliminuj sól, w piątek byłam u endokrynologa i tak przy okazji sprawdził mi ciśnienie, mam od zawsze niskie, górne to 80-100, kazał kupić ciśnieniomierz, bo u kobiet w ciąży dochodzi czasem do zablokowania przepływu krwi pomiędzy matką a dzieckiem i wtedy dziecko nie dostaje krwi a matce nagle rośnie ciśnienie, bo więcej krwi krąży w mniejszym obiegu. Gdyby mi nagle wzrosło do 140 przy moim standardowym 100, zalecał kontakt z ginem. Powiedział też, że sól lepiej podnosi ciśnienie niż kawa

Byliśmy dzisiaj z moimi rodzicami na obiedzie i tata nieźle mi dowalił, ciągle się dopytuje, czy będzie dziewczynka a dzisiaj oświadczył ‘będzie dziewczynka, mówi się, że dziewczynka odbiera matce urodę, a ty zawsze wyglądasz pięknie a teraz ładnie’ :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakoś tatusiowi nie zaświtało, że jestem chora i zakatarzona, więc to przez to :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba z domu nie wyjdę do końca ciąży, taki ze mnie maszkaron :wściekła/y:

reklama
darucha super ze tak sie odcielas..! zazdroszcze bardzo bardzo bardzo :tak: ja pi tygodniu mam ochote wyrzucić tel do kibelka .. o reszcie nie wspominając :)
np wlasnie - gdzie magda85 ..???? bo agata77 widoczna tylko na wizytowym :confused:

robaczek doszedł telefon?? :)

martolinka jak antek..?

klubowi napietego brzuszka - duzo relax buziakow..! zeby Was nie straszyly :*

mania porannakawa kasiagaw ja chłopcom kupuje w tym roku audiobooki (albo ksiazki z płytami cd) - dostali od siostry (czyli mamy) takiego robota z odtwarzaczem cd i są mega wciagnieci :)
czasami puszcza im tez lekcje angielskiego z ksiazeczkami, moze to jakis pomysł ?

lene jak tam? :)

julianna
co go jest piszinger...????? :eek:

andzik witaj w klubie chłopaków..!
jak sie czujesz? :) i jak maluszek?

gohson gratki ruchów..! jak malaluszek, mocno fika?

agata jak sie bawicie ??? zdaj relacje po powrocie..!!! :**
no i nie zazddoszcze przygod z autem :angry:

reniuszek jeeeny jak fajnie ze juz masz prawie cały kącik przygotowany..! :tak:
a ja juz wiem jak zrobimy dla naszego maluszka..!
bedzie miał lozeczko i mebelki ozdobione debukazem w jasnych kolorach, niebieskobiale oslonki z napisem 'little prince' i taka kolderke. np i naklejki na ściany z Małym księciem :tak:
juz sie nie moge doczekać aż zaczne stroic dla Niego pokoik..!

ja nie mogłabym studiować zaocznie, za duzo naraz wszystkiego :(
a i na dziennych ledwo udaje mi sie wysiedziec 4 czy 6 godz ciurkiem..

afi tylko sie cieszyc ze to twoje przewrazliwienie a nic poważnego.
ale ja mysle ze dzieląc sie swoimi objawami i wątpliwościami niejedna z nas zwróciła większa uwagę na siebie.
no i my nie jestesmy tylko kółkiem wzajemnej adoracji :tak:

ale jesli czujesz ze bedzie Ci lepiej bez bb to oczywisce to rozumiemy ! :*

popieram pomysł julianny zeby zrobic osobny wątek z dolegliwosciami brzuszkowymi, moze bedzie łatwiej sie w tym połapać jak wszystko bedziemy miały w jednym miejscu..?

maniaa jak fruzurka??

karina moj kociak ma manie rozkladania sie na stole, gdy mam tam rozłożone papiery. i skutecznie zasłania je wszystkie :cool

martolinka jak wypad do Torunia..? udało wam sie wyskoczyć na chwile?

ewela gratki serniczka..! takiej mi smaka narobilas ze zjadłam w pracy na ciepło z lodami :zawstydzona:

kasiagaw jak sie udał wieczor u znajomych..?

mamido bo nie zartuj z tych cen....!!!!! :szok::szok: kuuuurde

edytka szacun ze w szkole masz wszystko ogarniete, ja mam takie zaleglosci ze :szok:

pauletta no to widzisz co dzidzi smakuje :D pizza a nie tam jakies dyrdymały ;)
mezulek długo baluje? :)

zeberka nooo ze niby zawsze tak czysciutko :cool: skad ja to znam :tak:

murka ojj budulko :sad:
super ze biszkoptnsie udał, mniam..!

rekinasia tata sie nie przejmuj ;) często maja takie teksty :D

no kochane, pochwalcie jak ładnie wam wszystkim odpisalam :cool2:
ale paaaaaadam.. musiałam Was wszystkie nadrobic bo sie czułam dzis ze czegos nie zrobiłam :eek:

nóg nie czuje, plecy bola i chce spac spac spac..
wesele udane, ludzie zadowoleni ale ile przy tym pracy, a tak szybko zlatuja te dni.. ale w głowie wszystko zostaje! :tak:

spookojnej nocki brzuszki..!

Do góry